sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Kerttu moittii taas

Kunnioitettu emäntä,

On sinun syytäsi, että joudun asettamaan tassut näppäimille kesken kiireimmän nojatuolinrepimisprojektin. Vai asut sinä yksin, taisi jotain unohtua. Olen silkasta säälistä viettänyt kanssasi pari työlästä vuotta. Tuollaisella ruikuttamisella karkoitat viimeisetkin lukijat. Kuka haluaa kuunnella keski-ikäisen naisen säälittävää valitusta, kun blogimaailma on täynnä virheettömiä nuoria ihmisiä.

Kirjoitit rasismista. Kyllä se on niin, että toiset vaan on parempia kuin toiset. Ensin tulevat luonnollisesti rotukissat ja meistäkin tassuttelevat ylimpinä pitkäkarvaiset laatuyksilöt, ne jotka roikottavat perässään muhkeaa häntää. Hotelleihin verrattaessa rotukissat ovat viiden tähden majoituslaitoksia, joissa käydään peti illalla avaamassa ja asetellaan taulutelevision kaukosäädin käden ulottuville. Aamiaisella tarjoillaan pöytään laatukahvia ja tuorepuristettua appelsiinimehua.  Muut kissat ovat jossain Sokos-hotellien tasolla, aamulla on itse haettava Juhla Mokka-kupillinen ja kehno tuoremehu. Ihmiset vastaavat Omena-hotelleja, ihan siistiä on, muttei paljon muuta. Asiakkailla on aamulla sen verran krapula, ettei aamiainen maistu, joten sitä ei onneksi ole tarjollakaan. Alin kasti kuten kaikenlaiset hurtat vastaavat keskimääräisen intialaisen yhden tähden hotellin tasoa, edulliseen hintaan kuuluvat syöpäläiset.

Väsyttää. Taidan ottaa pienet nokoset. Siivoa hiekkalaatikko, sen voisi oikeastaan ihan pestä. Vie roskat. Tänään on Loppiainen, sen merkitys lienee sinullekin selvä. Loppiaisena siivotaan  joulukoristeet kaapin perälle,  vaikka jotkut näyttävät luulevan, että se kuuluu tehdä vasta Pääsiäisenä. Käy lenkillä, mutta älä juo munkkikahveja. Kyllä minä kahvin hajun tunnistan ja suupielien sokerimurut.

Kunnioittaen,
Kerttu

5 kommenttia:

-kummitus- kirjoitti...

Kerttu on kova koville! :-D

Musta ja Harmaa kirjoitti...

Asiaa. High five, Kepa.

(Anteeks sinuttelu ja tuttavallisuus.)

(VITSI VITSI!)

Unknown kirjoitti...

Arvoisa Kerttu.

Ymmärrän hyvin närkästymisesi, mutta jos viitsisit käydä emäntäsi blogin tilastoja katsomassa niin huomaisit, että täällä käy keski-äkäisen naisen kirjoituksia lukemassa paljon enempi väkeä, kuin nuo 157 julkilukijaa.

Sinun tekstejäsi, Kuningattarien Kuningatar Kerttu, lukee varmaan suurin osa maailman ihmisistä, vaikka eivät sinun tasolla olekaan. Ainahan vähäistä kansan-osaa on kiinnostanut se, mitä hovissa tapahtuu. Siis sinun hovissasi, korkeasti kunnioitettu Kerttu. :)

Hoo Moilanen kirjoitti...

Kerttu, koita kestää, että jätän hengentuotteesi ruotimisen nyt väliin. Se ei tarkoita sitä ettenkö pitäisi sitä suuressa arvossa.

Tuo kalenterista napattu mietelause on oiva elämänohje niiksi kymmeneksi minuutiksi, kun oikein v-tuttaa, että on antanut kaikkensa, mutta se ei riitä.

Sen jälkeen sille - ja itselleen - on hyvä hymyillä.

Anonyymi kirjoitti...

Kirjeen allekirjoitus kertoo, että Kerttu osaa hienostuneen sarkasmin. Vai että kunnioittaen...