torstai 10. tammikuuta 2013

Melankolinen kerbera

Kerbera tuijottaa melankolisesti pöytää, viikko sitten sen katse vielä kohdistui virkeästi kattoon. Orkideat näyttävät saavuttaneen terminaalivaiheen. Kliivia ottaa tukea seinästä. Anopinkieli näyttää päättäväiseltä: selviän läpi laman ja Downton Abbeyn Mathewin kuoleman. Minä nuokun nojatuolissa epäterveellisessä istuma-asennossa. Kerttu kerää voimia yön mekastukseen sohvan selkänojalla.

Luin eilen kirjastossa kuntoilulehteä, jossa kerrottiin Madonnan taistelusta  väistämätöntä vanhenemista vastaan. Laulaja urheilee kolme kertaa päivässä ja noudattaa tiukkaa ruokavaliota. Kuvassa naisen lihasikkaista rasvattomista käsivarsista pullottavat laskimot. Niihin rööreihin olisi helppo laittaa tippa. Suunnittelin huomiseksi kuntosalia, mutta minulla näyttää olevan kampaaja ja priorisoin kampauksen ohi prominenttien laskimoiden.

Lopetan kirjoittamisen tänään tähän. Kuten joku analyyttinen lukija saattoi jo havaita, minulla ei ole kerrassaan mitään sanottavaa.

8 kommenttia:

vappu kirjoitti...

EI OLISI SAANUT KERTOA!! Mulla on Downton Abbeyt katsomatta. Pakko oli lopettaa lukeminen siihen, en tiedä loppujen kasviesi luonnetta ja kohtaloa, toivottavasti selviävät.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Anteeksi!!!

Nimetön kirjoitti...

Downton Abbey on ainoa ohjelma, jota olen telsusta seurannut varmaan viiteentoista vuoteen. Viimeisin jakso oli lähes maailmanloppu, eipä tarvitse sitäkään enää seurata uudella tuotantokaudella... Jonkinlainen vastuu pitäisi käsikirjoittajillakin olla, haluan romanttisen sadun!

Nimetön kirjoitti...

Kuntoilulehden lukeminen on prosessoivaa. Itse tilasin eräästä puolen vuoden tarjouksen, tuloksena sykemittarin, kuntoiluvaatteiden ja kävelysauvojen osto, armoton sauvailu vuoden verran, muutama menetetty kilo, mutta.. en kyllä nuorentunut yhtään, syntymäpäivänä täytin silti 52v ja tulevana lisää!
t. salalukijasi

Nimetön kirjoitti...

Käsikirjoittaja ei voi mitään sille, että näyttelijä päättää lähteä.

Nimetön kirjoitti...

Kun näyttelijä on päättänyt lähteä, käsikirjoittaja tekee kuten tuottaja päättää. Tuottajalla taas on (ainakin) 2 vaihtoehtoa:
1)lopettaa pariskunnan suhde kuolemaan koska se on kirjoitettu niin hyvälle mallille että avioero ei olisi uskottava,
2) lopettaa sarja kolmeen kauteen jolloin siitä tulee ikimuistoisen onnellinen.
Tuottaja haluaa rahastaa vielä (ainakin) neljännen kauden...

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Jotenkin loppu oli halvan tuntuinen. Olisi joutanut loppumaan. Pidin oikeastaan enemmän toisesta brittisarjasta (Juhlien jälkeen).

Nimetön kirjoitti...

Juu. Sarjan lopettaminen tällaisessa tapauksessa olisi ollut tyylikkäämpi ratkaisu.

Anonyymi1