sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Kertun nimipäivät

Arvoisa emäntä,

Onko liikaa toivottu, että edes kerran vuodessa muistettaisiin? Ei minusta. Yötä päivää raadan ja revin kynnet verillä huonekaluja, mutta saanko kiitoksen sanaa? En saa.

Kerran olen vuoden mittaan päässyt lomalle ja silloinkin minut tungettiin matkan ajaksi kassiin ja vedettiin vetoketju kiinni. Minulla on niin herkkä vatsakin, annan helposti ylen. En saanut riittävästi happea sen viheliäisen verkon läpi. Kassi tuupattiin auton lattialle. Eivät sinne paljon maisemat näy, ettei siinäkään mielessä voi virkistyksestä puhua. Muu väki istui mukavasti auton penkkehin turvavöillä kytkettyinä. Kukaan ei kuullut valitustani. Autoradion volyymia vaan lisättiin.

Matka suuntautui alkeellisiin olosuhteisiin mökille ja minä kun odotin edes Tallinnan risteilyä. Tallinnassa on tasokkaat kauneushoitolat. Mökillä minut pakotettiin ulkoilmaan hiirien ja päästäisten syötäväksi. Valitus on edennyt eläintensuojelusta Eroopan Yhteisön puheenjohtajan pöydälle.

Toiset ne vaan matkustelevat. Minua hoitelevat sillä välin vaihtelevan tasoiset hoitajat. Kerrankin kissanhiekka oli puoli vuorokautta vaihtamatta.

Onneksi minulla on laaja ja tasokas ystäväpiiri, jolta on tänään tullut kasapäin onnitteluita.

Naurettavan näköiset nuo punaiset farkut: mauton väri ja liian tiukka malli.

Kerttu

3 kommenttia:

Timo Lampi kirjoitti...

Onnittelut nimipäivänä!

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Heidi kirjoitti...

Kerttu kiittää.