maanantai 17. maaliskuuta 2014

Ikoni

"Helppo raakakakku, tehosekoittimen sijasta voit käyttää sauvasekoitinta". Todennäköisesti keräilen rusinoita, mateleita ja cashew pähkinöitä eri puolilta asuntoani vielä vuosien päästä. Raakakakku oli kuulemma herkullista. Minua se alkoi jotenkin inhottaa sen kaiken murskaamisen ja vatkaamisen vaivan jälkeen . Minusta ei kuoriutunut raakaruokafanaatikkoa.

Sara Hildenin kassan eteen kahden tolpan väliin oli vedetty hihna kuin lentoaseman turvatarkastuksessa.  Hihna oli kenties liioittelua, mutta väkeä oli selvästi tavallista enemmän, olihan esillä amerikkalaisen ikonin Andy Warholin töitä. Museon aula oli hauskasti paperoitu Warholin lehmätapetilla, jolle oli ripustettu miehen kukkatauluja, joista taas tulivat mieleen Marimekon unikot. 

Ikoni kuvasi ikoneita kuten Marilyn Monroeta, Maoa, Mick Jaggeria, Kennedyitä, Mikkihiirtä ja muita. En osaa sanoa miellyttävätkö miehen työt siksi, että ne ovat niin tuttuja (laajasti kaupallisesti hyödynnettyjä) vai onko niissä jotain erityistä. Mies oli monipuolinen, hän teki kaikkien tuntemia levynkansia (esimerkiksi Rolling Stonesien Sticky Fingers), pääsi piireihin ja muovasi itsestään monumentin.

Jälkeenpäin kävimme Rauhaniemen kylpylässä saunomassa ja uimassa. Uin muutaman hätäisen vedon ja istuin saunassa. Joku löylyhullu heitti kiukaalle niin paljon vettä, että oli pakko vetää selkä köyryyn. Kylmän ja kuuman vaihtelusta tuli hyvä olo. Rasvani lie nyt muuttunut ruskeaksi. Koko illan teki mieli tepsutella villasukat jalassa.
1 kommentti:

Ana kirjoitti...

Oon melko varma, että olen käynyt Warholin näyttelyssä vuosia sitten. Tukholmassa ehkä? Tositteet varmaan löytyisivät valokuvakansiosta. Niitä vaan ei uskalla selata kun saattaa tulla nostalgiakohtaukisa.