tiistai 8. huhtikuuta 2014

Kerttu tuuraa

Emäntä ei jaksa kirjoittaa, joten minun on joka paikkaan revettävä. Olen niin väsynyt huonekalujen repimishommaan, urakka kusee pahasti. Olen kynsinyt tuoleja kaksin tassuin melkein kaiken valveillaoloajan ja nukkunut vaivaiset 15 tuntia vuorokaudessa.  Hädin tuskin on löytynyt aikaa rakkaalle harrastukselle, oksentamiselle. Välillä olen väsyksissäni tassut täristen tyhjentänyt vatsani sisällön paljaalle lattialle, kun en ole jaksanut raahautua olohuoneen matolle asti. Niskat ja lonkat ovat jumissa. Emäntä vaan makaa sohvalla, torkkupeiton se on vetänyt kaulaan asti ja silmät ovat kiinni.

Kävin välillä syömässä sen uuden huonekasvin lehtiä ja join vettä päälle. Vähän ovat kitkeriä, mutta menettelevät.

Talossani on remontti. Komeat miehet keikkuvat telineillä. Niitä on mukava seurata. Niille maksetaan ilmeisesti tuntipalkkaa. Muuttolinnutkin pian saapuvat. Minua pidetään täällä vankina. Apua! Apua!

Nyt se emäntä alkoi lukea kirjaa. Tove Janssonin novelleja, eivät ole kaksisia, lukaisin eilen. Kun sattuu saamaan mainetta, niin kehnompikin materiaali myy. Ei se mitään, kivojahan ne muumit ovat ja kuuluisia ihan Japanissa asti. On se hyvä, että Jansson niitä piirteli, näyttävät varsin pirteiltä mukeissa ja lautasissa.

Nyt se emäntä huokailee. Silittäisi pyykit, eivät ne itsestään kaappeihin kävele. Se taitaa nousta, alkaa vissiin "Britannian paras leipomo" tai "Kaisa ja puoli valtakuntaa". Ei se kävi vaan vessassa, toivottavasti muisti pestä kädet. Taidan vähän lepäillä, että jaksan sitten öiseen aikaan riehua.

Kerttu

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Hyvä Kerttu, että piät emännästäs huolen.

Harmaa kirjoitti...

Hyvä rouva Kerttu. Olettehan kuullut, että liian vähäinen uni on vakava terveysuhka? Ilman ruokaa voi olla kaksi tuntia, ilman vettä kolmekin tuntia, mutta jos nukkuu vain 15 tuntia vuorokaudessa. tilanne on vakava ja johtaa jonkinlaiseen romahdukseen. Hakekaa apua, rouva. Sattuisitteko tuntemaan jonkun lääkärin?