tiistai 8. maaliskuuta 2016

Hyvää naistenviihdepäivää!

Sain tulevan kirjani markkinointitekstin luettavakseni. Tuntuu siltä, ettei käsikirjoitus ole enää omaisuuttani. Markkinointi-ihmiset ovat tarttuneet tekstiin hunajaisin käpälin. Ilman näitä klähmäkäpäliä kukaan ei ostaisi kirjaa. Pidin kirjaesittelyn sanasta hulvaton. Haluaisin tekstin olevan hulvaton.

Tiedän hyvin, että kirjastani kiinnostuvat lähinnä naislukijat ja ymmärrän, ettei romaanillani voiteta Finlandia-palkintoa, silti käsikirjoitukseni genre "naisten viihde" kuulostaa hölmöltä. Mieleeni palaavat romanttiset lehdet, joita lainasin joskus kotiapulaiselta (lapsuudessani ihan tavallisissa perheissä oli kotiapulaisia). Jos miehet pyrkivät naurattamaan lukijoita, se on huumoria, ei miesten viihdettä.

Aamulehden toimittaja Matti Mörttinen ehdottaa naistenpäivän kunniaksi, että yhteiskuntasopimus nimettäisiin uudestaan yhteiskunta- ja tasa-arvosopimukseksi. Koska sukupuolten tasa-arvo ei palkkauksessa toteudu, lasketaan jatkossa vain miesten palkkoja koskematta naisten tuloihin.

Hyvä Aamulehti! Hyvä Matti Mörttinen! Olen fanisi.

8 kommenttia:

Partapappa kirjoitti...

Suattaahan tuossa käyvvä niinkii kehnosti jotta kirjas kiännettään kolomellekkymmenelle kielelle!

Mukava päästä seuraamaan tapahtumien kulkua.

Heidi kirjoitti...

Ja siitä tehhään Hollywood-vilimi.

Anonyymi kirjoitti...

Naisviihde ei kuulosta ihan omalta jutulta, mutta sinun tyylisi uppoaa kyllä. Kaikki pitää vissiin lokeroida jotenkin, mutta sukupuolijaottelu on vähän laiska kriteeri...

Odotan innolla lukukokemusta.

Åboriginal

Anonyymi kirjoitti...

No olisi ne voineet sijoittaa kirjasi myös sukupuolineutraaliin huumorigenreen. Minä muuten olen myös Matti Mörttisen fani. Annoin hänelle kerran palautettakin (positiivista)sähköpostilla ja hän vastasi heti, että olin pelastanut hänen aamunsa! MerjaT

pääjalkainen kirjoitti...

Hulvaton kuulostaa erittäin lupaavalta!

ketjukolaaja kirjoitti...

Olen muistaakseni pari semmoista kotimaista naisviihdekirjaa lukaissut ja niinhän ne sanovat, että ei kahta kolmannetta.

"Hulvaton"? No, älä nyt hullaannu. Minusta huumorisi tässä blogissasi on sellaista englantilaisen kuivaa. Eli oikein kivaa.

Marjatta Mentula kirjoitti...

Hulvatonta huumoria - sopii, kyllä kiitos!

Tuulatäti kirjoitti...

Parempi naisviihde kuin mies- tai aikuisviihde! Minua ihmetytti kun jossain kerrottiin aikuisten pääsiäismunista. Onko niissä sitten sisällä yllätyksenä aikuisten leluja, sellaisia, no tiedäthän...