keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Suffragetit

Naisasialiitto unioni järjestää eri paikkakunnilla ilmaisnäytöksiä elokuvasta Suffragette. Järjestön nimi kuulostaa vanhahtavalta: mieleen tulevat hassut vanhatpiiat pitkissä hameissaan. Asuun kuuluu tieteysti kravatti.  Yhdistys perustettiin 1892, jos ette satu tietämään.

Olen lukenut, että naisten oikeudesta äänestää on taisteltu, mutta en tiennyt että samalla rikottiin ikkunalaseja ja räjäyteltiin postilaatikoita.

Elokuvan hienoin hetki oli lopussa, jossa näytettiin vanhaa arkistofilmiä erään suffragetin hautajaiskulkueesta.

Kun elokuvaa katsoi, ei voi todellakaan sanoa, että ennen asiat olivat jotenkin paremmin. Suomessa naiset ja miehet ovat tasa-arvoisia. Naiset saavat vaan pienempää palkkaa.  Nykyään naisen elämää helpottavat  e-pillerit, hormonikierukat ja hormonikorvaushoito. Tässä järjestyksessä.

Elokuvaa katsellessa tuli mieleen, että pitääkö Meryl Streep tunkea joka paikkaan. 

Suffragetten jälkeen olisi saanut jäädä keskustelemaan elokuvasta Rosa Meriläisen kanssa. Minulla oli nälkä, joten lähdin kotiin.


3 kommenttia:

Partapappa kirjoitti...

On sitä pienemmistäkin aiheesta tapettu tuhansia ihmisiä, kuten esimerkiksi naisten varpaiden välistä, isojen eli pottuvarpaiden, vaikka se miellyttävä paikka onkin.

Helvetti, niin kuin se yksi saksalainen pelle joka tapatti jos ei nyt miljoonia mutta ainakin satoja tuhansia ihmisiä pöljäpäisyyksissään tai kateudesta ja alaiset vieläpä hurmoksessa tottelivan mokomia käskyjä ja lopulta varastivat tapettujen koko mukana olleen omaisuuden.

Tosin, jotenkin tätä ihmispopulaatiota pitää hallita ettei se aivan tuhottomasti pääse villiintymään.
Ihminen vaan on niin kahjo että sen sietäisi kitkeä pois kokonaan tältä planeetalta, ainakin.

Hoo Moilanen kirjoitti...

Minun piti tulla katsomaan elokuvaa, mutta Olin sen verran poikki, että en tullutkaan. Saamme olla paljosta kiitollisia naisille, jotka ovat raivanneet polkua!

Tapasin Rosa Meriläisen yksissä vapaaehtoistyöpaikkani juhlissa, joissa hän puhui omassa kehossaan viihtymisestä. Hänestä tuli livenä paljon symppiksempi kuva. (Tosin hänellä on noin maailman rumin nauru - Simolla soisi olevan korvatulpat.)

Ilmeisesti Sallamaari Muhonenkin oli paikalla eilen. Olisi ollut kiinnostavaa nähdä millaiseksi aikuiseksi naiseksi hän on kasvanut Levyraadin jälkeen!

Hoo Moilanen kirjoitti...

...Siis Kymppitonnissahan Sallamaari Muhonen oli!