torstai 24. maaliskuuta 2016

Kustannussopimus

Keittiön pöydällä lepää kustannusjohtajan allekirjoittama kustannussopimus. Kirjan pitäisi ilmestyä ennen Helsingin kirjamessuja. Sisko ehdotti, että ottaisin yhteyttä Kiuruvesi-lehteen, että kirjoittaisivat jutun minusta ja kirjasta. Olen nimittäin sattunut syntymään kyseisellä paikkakunnalla kaukana Iisalmen takana. Lehden toimituksessa saattaa olla puutetta jutun aiheista. Tavoitteet ovat siis korkealla.

Kiellän ehdottomasti kirjan olevan taidetta, ettei kenenkään tarvitse tulla moittimaan.

Sen verran olen jo aiemmin ymmärtänyt, ettei kirjoittamalla rikastu. Nyt tiedän sen ihan varmasti. Lääkärin takkia ei kannata paiskata nurkkaan.  Tietokone on avattava ensi viikollakin ja odotettava nöyrästi, että  reseptit matelevat kohti Suomen apteekkeja. 

11 kommenttia:

satu kirjoitti...

Jes!

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä,kyllä juttu Kiuruvesi-lehteen!! Minäkin olen käynyt syntymässä siellä. Olisi kiva nähdä sinut lehden sivuilla gorgien ja Kärkkäisten seassa!

anumorchy kirjoitti...

Ilman muuta juttua paikallislehteen! Kun nyt olet kirjan halunnut ja saanut julkaista, niin pitaahan sita vahan markkinoidakin.

Anonyymi kirjoitti...

Mahtava juttu. Ja ei sitä parempipalkkaista työtä kannata lopettaa.
Odotan innolla romaaniasi. Jos se on yhtä mukavaa luettavaa kuin tämä blogi, niin upeaa 👍🏽

Puskissa kirjoitti...

Onnittelut kustannussopimuksesta! Isänpuolen suku on kotoisin Iisalmesta ja sen ympäristöstä, muistaakseni oli joku kiuruvetinenkin haara sieltä :)

Outo Paimen kirjoitti...

Vilpittömät onnitteluni!
Todella hieno asia joka ei suinkaan ole tapahtunut "ohimennen", vaan on vaatinut jumalattoman työmäärän mikä lisää asian arvoa entisestään.
Taitaa työmääräkin lisääntyä? Tosin minä en kustannusalaa tunne mutta jostain muistan lukeneeni että kirjailijalta odotetaan/velvoitetaan lisää julkaistavaa? Vaan kaiketi niitä sopimuksiakin on moneen lähtöön joten tämä nyt on silkkaa tietämättömyyttä mutta olisi kyllä mukava jos valistaisit että miten asia on.

Heidi kirjoitti...

Sopimuksessa ei vaadita lisää julkaistavaa. Sellaisia sopimuksia taitaa liittyä vain vakiintuneiden kirjailijoiden sopimuksiin. Sofi Oksanen taisi käräjöidä kustannussopimuksestaan. Ehkä sellaisia sopimuksia tehdään joskus kun on kyse kirjasarjasta. Kiitokset onnitteluista.

Heidi kirjoitti...

Olen ilahtunut kiuruvetisistä lukijoista! Kiuruvedellä asuukin paljon Kärkkäisiä.

Tuuli kirjoitti...

Onnittelut! Täällä jo yksi varma kirjan ostaja. Lueskelen tätä blogia http://www.everywhereist.com/blog/ ja sen yläreunaan popsahtaa palkki, jossa sanotaan: "kirjoitan kirjaa, jätä sähköpostisi, jotta voin ilmoittaa milloin kirjani on valmis." Ihan hyvä idea.

Partapappa kirjoitti...

No nyt on yksi sun unelmistas totta, eikö tunnukin mukavalta. :) Täälläkin sai huokaista kun jännitys loppui. Sun puolestas jännittäminen.
Mukavaa pääsiäisen aikaa, kirjailija. :)

Outo Paimen kirjoitti...

Kiitos tiedosta. Luulin että jatkosopimukset ovat normi käytäntö mutta nytpä tiedän ettei asia ole välttämättä näin.