maanantai 14. maaliskuuta 2016

Ilman logiikkaa

Nuori sukulaismies on mielenkiintoista seuraa: keskustelemme säveltäjä Franz Biberistä, narisevista kengistä ja Ylen ykkösen jazz-ohjelmista. J ei voi käyttää uusia kenkiään pianoa soittaessaan, sillä ne pitävät ääntä.

Olen hiljalleen oppimassa, että ihmiset ovat erilaisia. Miten sen sanoisi niin ettei kukaan loukkaantuisi. En tarkoita nuorta sukulaismiestä. Jotkut vaan ovat herkempiä kuin toiset. Tämä koskee kipuja, ääniä, vetoa, laktoosia, sähköä, kutittavia villavaatteita ja ihoa painavia lappuja paidan kauluksessa. Jokainen vatsanvääntö ja ihon kutina on tosi.

Tänään töistä lähtiessä P huusi perääni, että yksi lääkäri on sairastunut ja minä joudun katsomaan huomenna hänen potilaitaan. Minun kun piti lukea lähetteitä. Inhoan muutoksia.

Tapasin R:n ja A:n kirjastolla, jossa he olivat lukemassa vanhoja mikrofilmattuja Aamulehtiä ja Hesareita.  Minäkin haluaisin.

Pohdin päivittäin miten elämäni järjestäisin. Välillä mietin, mikä oikeus minulla olisi päästä helpommalla.

Hollantilaiset lääkärit jäävät eläkkeelle vasta 67-vuotiaina, mutta hollantilaiset erikoislääkärit eivät käytä suurta osaa ajastaan tekemällä lausuntoja erilaisia etuuksia varten. He eivät itse asiassa kirjoita ollenkaan lausuntoja.

Jos minä saisin päättää, ottaisin lääkkeiltä erityiskorvattavuuden pois ja laskisin potilaiden maksaman hinnan kaikista lääkkeistä samalle matalammalle tasolle. Miten paljon turhaa työtä säästyisikään lääkäreiltä ja Kelan virkailijoilta. Eikä tarvitsisi painaa uusia muovisia Kela-läpysköitä.

Tässä jutussa ei ollut minkäänlaista logiikkaa tai järkeä. Miten narisevat kengät ja erikoiskorvattavat lääkkeet liittyvät toisiinsa? Tai hollantilaiset lääkärit ja laput paidan kauluksissa? Eivät mitenkään. Ei muuta asiaa tänään(kään).

2 kommenttia:

Marjatta Mentula kirjoitti...

Oletko sääkin nyt sitä mieltä, että on sellaisia ihmisiä, joita vaatteiden niskalaput eivät häiritse? Kaikissa noissa muissa on herkkyyyseroja, mutta niskalaput! Jos ne eivät häiritse, on nahkansa puolesta norsu. :) Toistuvista äänistä sama, tip-tip-tip -hana, tik-tak tik-tak -kello (jotkut pitävät niistä häiriintymistä erityisyytenä) - niitähän käytetään kidutusmenetelmänä, joka tepsii kaikkiin.

Timo Lampi ☺ kirjoitti...

Mielestäni on hienoa kun et oo lähtenny niin monen muun lääkärin viitoittamalle ahneuden tielle.
Mielestäni voisit jo alkaa miettimään mitä haluaisit tehdä ja sitten alkaisit tehdä sitä. Ihmisten pitäisi elää nytku elämää, eikä sitku. :)