tiistai 6. joulukuuta 2016

Onnea Suomi!

Suomalaisia häpeää välillä kuin murrosikäinen vanhempiaan. Samalla häpeää itseään. Suomalainen juo tölkistä lonkeroa Viru-hotellin edessä. Suomalainen puhuu ryssistä. Suomalainen sanoo neekeri sillä sana ei tarkoita suomalaiselle mitään loukkaavaa. Suomalainen kirjoittaa netin kommenttipalstalle suvakkihuora.

Suomalaisista on ylpeä. Suomi jakaa äitiyspakkauksen ja antaa mahdollisuuden. Suomalainen viulisti soittaa Proms-konsertissa "Minun kultani kaunis on".  Suomalainen nuori nainen laulaa korkealta ja kovaa. Suomalainen pelaa jääkiekkoa. Muumimuki ja Aalto-vaasi jonkun kaukaisen maan kaupan ikkunassa. Suomenkieli, jota kukaan muu ei ymmärrä.

Sanat ovat voimakkaita. Kun sanan on sanonut, ei sitä saa enää imaistuksi takaisin. Kun sanan kirjoittaa ja painaa "julkaise"  niin siellä se loistaa rumana tai kauniina. Vihaisena tai rakastavana. Kateellisena tai kannustavana.

Onnea Suomi!

P.S. Aion olla hetken verran poissa täältä. Jos lentokone ei putoakaan niin palaan viikon kuluttua.


8 kommenttia:

Marjatta Mentula kirjoitti...

Hyvää lomamatkaa!

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Kiitos!

Krista / Lukutoukan kulttuuriblogi kirjoitti...

Hyvää itsenäisyyspäivää ja lomamatkaa :)

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Kiitos Krista!

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Ja hyvää itsenäisyyspäivää!

Timo Lampi ☺ kirjoitti...

Mukavaa lomaa ja itsenäisyyspäivää. :)

Anu Hirsiaho kirjoitti...

Onnea sinulle upeasta kirjasta! Kirjoitin siitä juuri arvion blogiini: anunihmeellisetmatkat.wordpress.com. Luin e-kirjana, mutta taitaa tämä lähteä paperiversiona pukinkonttiin...

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Kiitos!