sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Santa Cruz ja La Laguna


Lyhyt päivitys parvekkeelta (jostain syystä netti taas toimii).

Ajoin eilen bussilla Santa Cruziin. Espanjalaisilla on pulaa kaupungin nimistä, sillä myös La Palman pääkaupunki on nimeltään Santa Cruz. Ei se minua haittaa.

Kävin paikallisessa Kiasmassa, joka on hieno moderni rakennus, kuljeskelin kauppahallissa ja sahasin kävelykatua. Seisoin alusvaatteisillani Desigualin myymälän pukukopissa, kun joku mies repäisi reippaasti verhon sivuun. Onneksi minulla oli ehjät ja siistit alusvaatteet.

Santa Cruzista pääsee uudella modernilla ratikalla La Lagunaan, joka on yliopistokaupunki. La Lagunan vanha osa on Unescon suojeluksessa. Söin libanonilaista ruokaa. Ravintolan työntekijä, vanhempi mies, ei osannut kuin espanjaa, mutta hän esitteli minulle munakoisoa ja elekielellä näytti miten siitä saadaan rullia. Söin jo toista kertaa vaatimattomassa libanonilaisessa paikassa ja molemmissa ruoka on ollut herkullista.

Franco kuulemma määräsi, että espanjalaisille piti antaa raamatulliset nimet. Olenkin ihmetellyt täällä viliseviä Jesus niminiä miehiä (toivottavasti nimen kirjoitusasu oli oikein). Nimistäkin oli siis pulaa. 

Ratikkamatka maksoi 1.35, mutta jos jäät kiinni pummilla ajamisesta saat 400 euron sakot. Tarkastaja kävi katsomassa liput paluumatkallani.

Täällä vietettiin torstaina synnittömän neitsyen sikiämisen päivää, jolloin kirkkojen Neitsyt Maria -patsaat viedään ulos kävelylle. Maria oli tietysti sinisessä leningissä ja hänen hartioillaan lainehtivat pitkät kiharat hiukset.5 kommenttia:

Outo Paimen kirjoitti...

Aika kovat sanktiot ilman lippua matkustamisesta ja vois olla ihan hyvä idea täällä kotimaassakin. Ylipäätään se että rötöstelystä rangaistaisiin kovemmin koska nykymeiningillä jengi tekee kaikenlaista kun tietää ettei seuraamuksena ole kuin sakkoja tai korkeintaan ehdollista.

Marjatta Mentula kirjoitti...

Kiinnitä huomio myös paz-sanan laajaan käyttöön.

Oi mikä valo kaikkialla kuvissasi! Täällä on kylmää ja pimeää kuin manalassa. Ei ihme, että jotkut pakolaisetkin lähtevät mieluummin vaaraan kuin kärsivät täällä. :(

Heidi kirjoitti...

En tiedä auttavatko kovat rangaistukset (vrt. vaikka USA). Paz -sanaan olen törmännyt.

Hoo Moilanen kirjoitti...

Maria sinisessä viitassaan on kaunis näky. Melkein raahasin Maria-patsaan Italiasta kauan sitten. Katolisen kirkon vanhan rippituolin ostin Tori.fistä.

Anonyymi kirjoitti...

OHO, siellä on ratikka. Ei ollut kun siellä joskus silloin asuin (8vuotta). La Orotava on kaunis ja ranta 'La mesa del mar' on hauska ranta...ainakin silloin kun siellä vielä asuin se sinne menevä tie oli aika...huippaava. Mukavaa lomaa!