perjantai 9. joulukuuta 2016

Retkellä

Kotona syön arkiaamuisin askeettisesti jugurttia, mustikoita ja vadelmia. Täällä popsin sämpylän, juustoa, tomaattia, kananmunaa (keitettyä tai paistettua), hedelmiä, maitokahvia, tuoremehua ja churroja. Kun syö viimeiseksi churron, ei tarvitse huulirasvaa.

Hotelliin kirjautuessa minulle annettiin lappu, jossa mainittiin aamiaisajat sekä milloin uima-allasta saa käyttää. En ole vielä käyttänyt, sillä se näyttää houkuttelevimmalta silloin kun siinä ei saa uida (iltavalossa ja auringon noustessa). Samassa paperissa luki "Keine Lebensmittel aus dem Speisesaal mitnehmen". Nuori pariskunta söi tänä aamuna viereisessä pöydässä tuhdin aamiaisen, täytti lopuksi sämpylät juustolla, kinkulla, kurkulla ja tomaatilla, kääri muhkeat sämpylät lautasliinoihin ja otti mukaansa näiden lisäksi pari banaania. Nämä vaan sattuivat olemaan saksalaisia. No luki se englanniksikin.

Aamiaispöydissä istui tänä aamuna ainakin neljä yksinäistä naista. Tai en tiedä oliko kukaan yksinäinen, yksin kuitenkin ja orvon näköinen. Ei yhtään yksin matkustavaa miestä.

Turismiin kuuluu, että kaikki tekevät samoja juttuja: ajavat kiemuraista tietä katsomaan kylää, jonne tie tehtiin vasta 70-luvulla, ostavat pari hedelmää ja käyvät vessassa kun opas sanoo, että nyt kyllä kannattaa kun seuraavaan vessaan on pitkä matka. (Mascan retki)

Oppaan veli ei osannut valita viiniä teneriffalaisen marketin valikoimista. Samalta oppaasta tuntuu aina kun hän joutuu suomalaisen kaupan maitohyllyjen eteen. Nainen kertoi muuttaneensa Teneriffalle siinä vaiheessa kun suomalaisista kaupoista sai vain Valion punaista, sinistä ja rasvatonta maitoa.

Annoin kuskille hyvän tipin, sillä mies ajoi taitavasti serpentiinitietä. Välillä piti peruuttaa kun iso bussi tuli vastaan tai tien mutka oli liian tiukka. Muutama nainen siirtyi ikkunapaikalta käytäväpaikalle ikäänkuin se olisi turvallisempaa. Kuski oli ammattimies.

P.S. Anu on kirjoittanut kivan arvion kirjastani https://anunihmeellisetmatkat.wordpress.com/2016/12/08/doulien-ja-kissojen-ihanuudesta/ Kiitos Anu!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Näin ulkosuomalaisen näkökulmasta tuo sinun normaaliaamiaisesi mustikoineen ja vadelmineen ei todellakaan kuulosta yhtään askeettiselta.

Marjatta Mentula kirjoitti...

Minä olen nähnyt tuollaista rohmuamaista kerran Bomballa. Venäläiset naiset kaatoivat kaikki leivänsiivut poöydästälaukkuunsa. Olen myös nähnyt saksalaisten vievän hedelmiä eri lomapaikoissa.
Isoin rohmuaminen mitä tiedän, on erään kotipakastimen tyhjennys. Tämä tapahtui Kuhmon Kamarimusiikin kotimajoituksessa. Pehe oli vuokrannut talonsa ja asui itse maalla. Asuntovaunulla liikkunut saksalaisperhe vei mukaansa juuri säilötyt mansikat ja muut marjat. Kamarimusiikkitoimisto ilmeisesti korvasi enkä tiedä saiko koskaan takaisin "väärän tulkinnan" tehneiltä turisteilta.

Älä vain hyppää uima-altaisiin. Kangistut. Epäilen, että vesi on niissä jääkylmää.