keskiviikko 22. marraskuuta 2017

Turisti lepää

Aamukahvia tuodessaan emäntä kysyi olenko käynyt Edinburgin ulkopuolella. En ole, joten en ole täyttänyt turistin velvollisuuksiani täydellisesti.  Se yksi kappelikin (mainitaan Dan Brownin ensimmäisessä romaanissa) jäi näkemättä.

Kuljin eilisaamuna lähilelokuvateatterin ohitse ja huomasin, että Sean Bakerin elokuva "The Florida Project" alkaa vartin päästä. Elokuvassa seurataan teiniäidin Halleyn ja hänen kuusivuotiaan tyttärensä Moneen elämää rähjäisessä motellissa lähellä Disney Worldia. Elokuvan värit ovat My little pony värejä, mutta maailma on karumpi. Kaikkea sitä katsotaan Moneen silmin. Halley elättää heitä myymällä hajuvesiä turisteille ja vähän muillakin keinoin. Välillä he käyvät syömässä hotellien muhkeista buffet-pöydistä. Bobby, motellin pomo, huolehtii motellista ja vähän lapsistakin. Hän edustaa jollain tavoin turvallista aikuista.

Elokuvan jälkeen toinen katsoja (meitä oli kuusi) kysyi minulta "What did you think about the movie?"Olisi ollut vaikea vastata suomeksikin saati englanniksi. Se taitaa olla hyvän elokuvan merkki. Lapset olivat tässä elokuvassa huippuja.

National Scottish Museum on valtava museo, johon en ehtinyt kahdessa tunnissa perehtyä kunnolla. Vanha hieno rakennus, johon oli liitetty moderni lisärakennus. "Kansallismuseo" sisälsi kaikkea mahdollista muodista tieteeseen. Museo olisi hieno kohde lapsiperheille.

Näin kahvilan, jossa J.K. Rowlings kirjoitti Pottereita (The Elephant House) ja kurkistin ikkunasta. Minulle sopii paremmin tuo lähi-Starbucks.

Eilen tuuli ja satoi niin, että tuuli repi hatut ja hiukset päästä. Jos tuuli olisi hiemankin yltynyt olisi mennyt samalla pääkin.

Huomenna lähden kotiin. Olen jo tsekannut itseni lennolle, eikä lähtö ole onneksi kovin aikainen. Kyllä tästä selvitään.  Tänään taidan hieman lepäillä ja tehdä pieniä ostoksia.

Tuossa alapuolella on kuva SIITÄ kahvilasta.


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Yritimme kerran mennä siihen kappeliin. Meiltä tivattiin aiommeko osallistua jumalanpalvelukseen, joka oli juuri alkamassa. Emme aikoneet ja ovi suljettiin nenämme edestä. Kappeli säilytti salaisuutensa.
Olen joskus ollut illallisella tuossa museossa. Upeat puitteet juhlia.

Timo Lampi kirjoitti...

Kiitos taasen matkakertomuksesta, taas tiedän enemmän. :D