perjantai 24. marraskuuta 2017

Pieniä noloja tapahtumia

Joku oli käynyt kuuntelemassa Miki Liukkosta, joka oli sanonut, että pitää kirjoittaa pienistä noloista tapahtumista.  Miki Liukkonen on sentään Finlandia-ehdokas. En ole ihan varma sanoiko Liukkonen juuri noin, mutta jos oli sanonut niin minusta se oli osuvasti sanottu. Joku oli siis taas käynyt jossain, nähnyt ja kuullut jotain, kirjoittanut sen johonkin, josta minä luin sen.

Edinburg-Helsinki lennolla vieressäni nukkui jenkkinuorukainen. Kun saavuimme Helsinkiin, hän kuvasi innoissaan kännykällä lentoaseman vierustan harmaata sohjoa. Ennenkuin hän nukahti, hän kertoi odottavansa lumen näkemistä ja sitä hän sai nähdä. Häntä ei lumen huonolaatuisuus haitannut. Muutenkin hän oli omituisen innostunut kaikesta.

Kotiin tultuani sain voimakkaan siivouspuuskan. Konttasin luutun kanssa ympäri asuntoani ja olen nyt kovin tyytyväinen. Olisi pakko lähteä pikkujouluihin vaikka oikeastaan mielummin haistelisin puhdasta kotiani.

Kävin aamulla kampaajalla ja kaupungilla. Black friday -hapatus on levinnyt tännekin.

Yhtään shortseihin pukeutunutta lasta tai ruudulliseen hameeseen pujottautunutta miesoletettua en ole Tampereella nähnyt. Princess streetillä näin miehen kävelevän paljain jaloin, mutta taustalla oli kenties joitakin mielenterveysongelmia. Paljaat polvet menevät normaalin piikkiin, mutta paljaat varpaat eivät.

2 kommenttia:

Timo Lampi ☺ kirjoitti...

Pikkujoulujuhlasta kannattaa kotiutua ajoissa. Muuten on aamulla krapula tai morkkis.
Pahimmoillaan molemmat!!

Marjatta Mentula kirjoitti...

En ole olliut Skotlannissa, mutta Pohjois-Irlannissa ihmettelin pukeutumista. Monet kulkivat tosi kylmässä viimaisessa säässä ilman päällysvaatteita, jopa hihattomissa topeissa ja varvastossuissa. Suomessa me pukeudumme sään ja vuodenaikojen mukaan järkevästi, paitsi maahanmuuttajat. Kerran kyselin lapsilta vastaanottokeskuksen pihassa eikö ole kylmä kun tekee lumipalloja paljain käsin. Ei, kuulemma.