sunnuntai 26. marraskuuta 2017

Tee työtä!

Tein eilen työpaikalla esitelmää ja psyykkaan itseäni menemään sinne tänäänkin. Työympäristössä on helpompi keskittyä kuin kotona, sillä siellä on vain persoonattomia työpöytiä ja - tuoleja ja tyhjiä käytäviä. Kaikki väritkin ovat haaleita. Ympäristö suorastaan huutaa "Tee työtä!"

Olin nukkunut edellisen yön huonosti, sillä minulla on huolia, joista en nyt täällä avaudu. Avasin tyhmyyksissäni työsähköpostini, josta löytyi potilaan lähettämä haukkumaviesti. Olin mielestäni tehnyt kaiken niinkuin pitääkin, oli tehty tutkimuksia ja konsultoin kollegoitakin. Potilas ei kuitenkaan saanut toivomaansa apua. Viestistä tuli inhottava ja syyllinen olo. Kehut ohittaa tuosta vain, mutta haukkumisia märehtii pitkään. Kaikki epäonnistumiset muistaa ihmeen tarkaan vielä vuosien takaa.  Ennen kotiinlähtöä luin viestin vielä uudelleen ja huomasin, että siinä käytettiin poikkeuksellista sarkasmia ja värikästä kieltä!

Kävin eilen katsomassa Sorin sirkuksen joulunäytöksen. Nuoret sirkuslaiset olivat taitavia ja innostuneita. Tällä kertaa ei tullut ihan samanlaista WAU-efektiä kuin ensimmäisellä kerralla, jolloin ei osannut vielä odottaa mitään. Ehkä kalevalainen juoni vähän kyllästytti eikä tuntunut nuorten omalta. Näistä syistä (ja valvotusta yöstä) johtuen en nauttinut esityksestä ihan niin paljon kuin aiemmin vaikka olihan siinä ihan huikeitakin hetkiä.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllähän negatiivinen palaute on aina ikävää ja mun mielestä ikäväksi sen tekee se, ettei ihmiset osaa tänä päivänä ilmaista itseään. Pienikin epäkohta ja siitä kertominen on jotenkin mahdotonta, asia vääntyy eeppiseksi pilkanteoksi johon vedetään mukaan palautteen kohteen koko suku, usein sikoja myöten ja toisekseen ihmisistä on tullut niin stanan itsekeskeisiä että jos kaikki ei mene niinkuin he haluavat, niin siitä riemastutaan kohtuuttomasti.

Mukavaa sunnuntaita!

ketjukolaaja kirjoitti...

Hauskaa tarinaa jälleen!

Minua ei koti ole huudellut työtä tekemään ja nyt sitten eläkelaitoskin sanoi, että mene äläkä enää töitä tee. Ajattelin tyytyä tähän vähään. Tehkööt työt ne jotka jaksaa.

ketjukolaaja kirjoitti...

Pakko kysyä, että oliko tuo minun kommenttini jotenkin v-mäinen?

Heidi kirjoitti...

EI!