Palautin kirjastolle pari CD-levyä ja samalla katselin ympärilleni. Jos vaikka löytyisi jotain todella kiinnostavaa luettavaa. Mikään ei enää riitä, sillä vaikka luen kuinka tasokasta teosta arvelen voivani löytää jonkun vielä paremman. Tämä johtaa siihen, etten oikein jaksaisi keskittyä kirjaan, joka minulla on kesken vaan himoitsen jo uutta. Luen kirja-arvosteluja ja tilaan kirjoja, jotka jostain syystä tulevat aina pirullisesti peräkkäisinä päivinä.
Kadehdin kirjastovirkailijoita, jotka saavat asetella kirjoja esille erilaisten taulujen alle kuten "Kannattaa lukea", "Uutuuskirjoja", "Kevyttä lukemista" ja nyt "Lue jouluna". Luulisi olevan kivaa hommaa.
Ihmettelen vaan miksi oma kirjani ei koskaan esiinny noissa asetelmissa. Tunnen jatkuvaa kiusausta siirtää opukseni esille edes siihen "Kevyttä lukemista"-hyllyyn. Monen mielestä kevyt kirjallisuus voi olla erityisen raskasta luettavaa.
Eilisessä lukupiirissä juteltiin Tervon Matriarkasta, johon emäntämme on ihan hurahtanut. Kuuntelin Areenasta Tervon haastattelua, jossa hän sanoi, että romaanin kirjoittaminen on rakentamista. Nytkin minun pitäisi olla rakentamassa romaania. Pakoilen kuitenkin viimeiseen asti tuota vaatimatonta Word-tiedostoa, josta vain minä tiedän.
Tervon Matriarkka julkaistiin samoihin aikoihin kuin meikäläisen ensimmäinen tekele. Kirjani mainos ei koristanut Hesarin etusivua, eikä sitä ole itseasiassa mainostettu yhdessäkään sanoma-tai aikakausilehdessä. Olen aloittelija eikä kukaan tunne minua. Siihen nähden kirjalla on mennyt melko hyvin.
14 kommenttia:
Jos mä olisin sinä, niin siirtäisin aina kirjastossa käydessäni opuksen paremmin esille. Toimi, Heiri!!
Minua on aina kiinnostanut tietää että kun kustannusyhtiö katsoo kirjan julkaisemisen arvoiseksi ja julkaisee sen, niin minkälainen diili jatkosta tehdään?
Käsittääkseni kirjailija sitoutuu tekemään x kappaletta kirjoja ajan y kuluessa joten jos näihin saisin totuuden ja tietoa, niin olisin onnellinen.
Niin ja asia mikä mua myös kiinnostaa on se, että kuinka monta kertaa kauppasit kirjaa kustantajalle/jille ennenkuin se julkaistiin?
Toiki tähän en odota vastausta koska tämä on aikas henkilökohtaisuuksiin menevä asia mutta jos...niin sitten.
...jaaa yksi vielä. Onko olemassa mitään valmentavaa koulutusta/kurssia jos ajattelee kirjan kirjoittamista ja sen julkaisemista?
Jatkosta ei usenmiten tehdä minkäänlaista diiliä, joten seuraavan käsikirjoituksen julkaisusta ei ole takeita.
Tarjosin kirjaa useampaan kustantamoon, tämä lupasi, toinenkin oli kiinnostunut, mutta ei luvannut mitään varmaa. Sen jälkeen käsikirjoitusta muokattiin kustannustoimittajan ohjeiden mukaan.
Ai niin monenlaisia koulutuksia on olemassa, olen käynyt Viita akatemian ja Oriveden kursseja ja TSL:n kurssia myös.
Näin itse asiassa Metsossa kaksikin kappaletta kirjaasi jossakin "kannattaa lukea" -asetelmassa, olisiko ollut kesän tienoilla.
Kiva!
Aiheen vuoksi luin Laylan, mutten vaikuttunut.
Ahaa, kiitos paljon tiedoista!
Minä pidän kirjaasi esillä meidän esittelyhyllyssä :)
En muista kuka kirjailija sanoi kerran haastattelussa, että hän käy aina hyllystä katsomassa ovatko omat kirjat lainassa.
Ihminen (tässä tapauksessa kirjan kirjoittaja) on niin itsekeskeinen, että omat jutut ovat niin tärkeitä. Joka muuta väittää valehtelee.
Kun nyt tuosta Tervosta tuli puhe, niin hän on ammattilainen ja minä amatööri, mutta huvitti kun katsoin paljonko Matriarkkaa (305 kpl) ja minun kirjaani (34 kpl) on ostettu Helsingin seudun kirjastoihin. Monia runokokoelmia hankitaan vain yksi kappale. Korostan tässä, että pidän asiaa omalta ja lainaajien kannalta täysin reiluna. Jos Tervon kirjaa hankittaisiin vain 34 kpl niin lainaajat joutuisiva odottamaan vuositolkulla saadakseen kirjan lainatuksi.
Layla on muuten huonoin Tervo. Minun mielestäni.
Ja 34 kirjaa Helsingin kirjastoihin vaikuttaa varsin vakavasti otettavalta jo.
Nyt kiinnostaisivat Esikoinen, Revontulentie ja Pyrstötähti. Minustahan on kehkeytymässä Tervon kirjojen mainostaja.
Rajasta etelään, auringosta länteen. Viimeksi käännetty Murakami, suosittelen! En erityisesti fanita Murakamia, mutta tämä kolahti.
Lähetä kommentti