keskiviikko 3. tammikuuta 2018

Mistä erottaa ihmisen

Kuulin radiosta, että muut eläinlajit eivät itke, ihminen vain. Ne eivät itke tyylikästä pikkuitkua, eivätkä rumaa räkäitkua, jota ei saa millään loppumaan. Onko tämä se kuuluisa ero ihmisen ja eläimen välillä vai erottaako meidät ainoastaan se, että ihminen on keksinyt rikkaimurin?

Kerrostalo, jossa asun tuntuu kyllä itkevän tällä hetkellä vuolaasti tai sitten katolle satanut lumi sulaa. Minua ei itketä vaikka huomenna täytyy mennä hammaslääkäriin. Hammaslääkärille pitäisi viedä jotain, vaikkapa viinipullo, mutta unohdin ostaa sen, enkä jaksa millään enää lähteä Alkoon. Voisiko hänelle viedä puoliksi juodun punaviini-, glögi tai jälkiruokaviinipullon?

En hallitse vieläkään ammattiani. Jotkut asiat stressaavat. Edelleen pitää välillä sanoa, että minun pitää kysyä joltakin viisaammalta tai katsoa Terveysportista. Toisinaan siitä tulee ketjureaktio, kun viisaampikin kysyy joltain vielä viisaammalta.

Ei minulla ole mitään sanottavaa. Taidan mennä tekemään voileivän.

2 kommenttia:

Hoo Moilanen kirjoitti...

Ihan kuin olisin jostakin joskus kuullut, että elefantit itkevät. (Se räkäinen tulvaitku helpottaa joskus, joskus ei. Mikäköhän siinäkin on?)

Kaipa se sairaanhoito on ikuista taiteilua muuttuvien faktojen ja mysteerin välimaastossa.

Timo Lampi ☺ kirjoitti...

Voileivän teko auttaa moneen asiaan ja varsinkin jos leivästä tulee niin hyvä että oikein erikoisesti siitä nauttii!!

Minä itkin tänään, koirani syöpä oli levinnyt kaikkialle ja lopetin sen itse. Koiran.