tiistai 23. tammikuuta 2018

Tehokasta työskentelyä

Pitäisi etukäteen perehtyä mitä kunakin päivänä kuuluu tehdä. Lista on kiinnitetty nastalla kahvihuoneen seinälle. Eihän sitä kaikkea ehdi kuitenkaan selvittää.

Kirjauduin eilen normipolini koneelle klo 7.30, avasin kaikki ohjelmat, tutustuin päivän potilaiden sairauskertomuksiin ja labroihin. Fiksu pomoni (ei sisällä ironiaa) huomautti, että minulla onkin lähete- yms. säläpäivä. Kirjauduin ulos koneeltani ja suljin monta ohjelmaa ja erikoistuva lääkäri tuli tilalleni. Hän avasi koneen omilla tunnuksillaan ja vrk-kortillaan.

Siirryin toiseen huoneeseen ja toiselle koneelle aukaisin tarvittavat ohjelmat, mutta koneelta ei ollut yhteyttä minkään sortin printteriin, joten suljin kasan ohjelmia, vaihdoin toiselle pisteelle samassa huoneessa, avasin taas ne samat p-leen ohjelmat, mutta koneessa ei ollut sanelukapulaa, enkä saanut liitettyä koneen keskusyksikköön sellaista, eikä siinä onnistunut edes sivari.

Kirjauduin koneelta suljettuani taas kerran ohjelmat. Vaihdoin huonetta erään ystävällisen sairaanhotajan kanssa. Hoitaja sulki koneensa ja ohjelmat, aukaisi koneen, jolla minä äsken olin ja avasi ohjelmat. Minä taas avasin ohjelmat sillä koneella, jonka hoitaja oli juuri sulkenut.

Jos joku jaksoi lukea tänne saakka niin kerronpa, ettei tällä tarinalla ole minkäänlaista kohottavaa loppua.

3 kommenttia:

Hoo Moilanen kirjoitti...

Onko tuo sitä hypetettyä digitalisaatiota? Pekka Vahvanen - ihana Perjantain ex-toimittaja - muuten kirjoittaa kirjaa digitalisaation uhista.

Timo Lampi ☺ kirjoitti...

On sitä osattu tehdä työnteon aloittaminen hankalaksi!!

Nimetön kirjoitti...

Niin, todella tehokasta kuten otsikkokin jo ilmaisee. Olikohan ennen tehokkaampaa?

Muistan, kun vielä olin töissä koulussa ja saimme paddat työtarvikkeiksi, kuinka olin kauhuissani etten vaan täytä sitä millään henkilökohtasella, koska työn loputtua piti se jättää tyhjennettynä takaisin. Kuitenkin kolleegat iloisina ja ajattelematta tulevaisuutta, käytti masiinaa ihan mielensä määrin.
Usein ajattelen niitä valtavia halleja, joissa säilytetään kaikenmaailman turhaa tietoa, valokuvia jne, ja kuinka valtavat tuulettimet puhaltavat koneisiin kylmää ilmaa ettei ne räjähtäis. (Esim. Facebook-halli Luulajassa, joka käyttää saman verran sähköä vuodessa kuin koko Ruotsin teollisuus). Mikä energiamäärä puhaltaa ihan tyhjään. Ihmiset ovat kyllä pähkähulluja.

https://www.svd.se/sa-mycket-el-drar-facebook-i-lulea

Eija ja katti