perjantai 19. tammikuuta 2018

Nastaa

Hain polkupyöräni korjaamosta. Pyörään vaihdettiin uusi takarengas rikkoutuneen tilalle. Pyöräkorjaaja sanoi, että hiekoitussepelin vuoksi heillä riittää asiakkaita. Jostain syystä tällä uudella renkaalla on kevyempi ajaa kuin entisellä, johtuisiko siitä, että tässä on vähemmän nastoja. Littynee kitkaan. Kiroan sepelin!

Annoin ääneni Metson alakerrassa. Ääneni piilotettiin kahteen kirjekuoreen. Sinne se jäi ihan suosiolla. Muilla äänestäjillä oli käytössään erilaisia liikkumisen apuvälineitä. Moni nojasi rollaattoriin tai vähintäänkin keppiin. Mieleni teki toteuttaa yksityistä galluppia ja kysyä "Ketä aiotte äänestää?" Olen työssäni huomannut, että raihnaisuus ja vanhuus ei tee ihmisestä tyhmää eikä välttämättä edes kuuroa vaikka jotkut vaikuttavat niin luulevan.

Vein talvisaappaat suutariin luisteltuani niillä riittävästi. Kenkiin laitetaan uudet pohjat, alkuperäisillä ei ole ollut tarkoitus liikkua Barcelonaa pohjoisempana. Nastalenkkarit ovat loistava keksintö, mutta en mielelläni mene niillä sisätiloihin, sillä inhoan kengistä lähtevää ääntä.4 kommenttia:

Timo Lampi ☺ kirjoitti...

Kaadu, kaadu, huutaa nastakengät kauppojen lattioilla...

Polkupyörän korjaaja pumppasi pyörän kumit täyteen, siksi se on keveämpi ajaa.
Aivan sama pyörätuolin kanssa, olen havainnoinut. :D

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Täydet renkaat vähentävät myös kitkaa. Kitka on talvella pyöräillessä myös tarpeen, ettei kaadu niin helposti. Pitäisi löytää tasapaino turvallisuuden ja keveyden välillä.

Timo Lampi ☺ kirjoitti...

Juuri näin!!

Merja kirjoitti...

Icebugit on hyvä keksintö, mutta turmiolliset lattioille (paitsi kivi-). Meillä on nastojen jäljet ovelta hissille. Kotona kengät laitetaan jalkaan sanomalehtien päällä ja maalla piti puisille ulkoportaille laittaa talveksi kumimatot.