lauantai 27. tammikuuta 2018

Vanha lima

Herätessäni ajattelin, että Kerttu on varmaan kuollut kun se ei tule minua katsomaan, mutta onneksi se löytyi mielipaikaltaan vieraskammarin sängyn alta. Kun siirryin sohvalle niin sekin tahtoi kyseiseen kohteeseen. Taistelemme usein samasta paikasta, minä tosin en yleensä halua nukkua sängyn alla.

Osallistuin yhdistyksemme vuosikokoukseen Helsingissä, tai jos ollaan ihan tarkkoja ja tietysti ollaan, itse kokouksessa en ollut vaan kuuntelin ainoastaan alani luennot. Välillä perustieteen osuus meni yli ymmärrykseni ja vilkuilin salaa muiden facebook-päivityksiä.

Kahvitauoilla hälyyttävän moni sanoi lukevansa blogiani, joten pitäisi kai muistaa sensuroida tekstejään. Itsesensuuri tahtoo ajan myötä unohtua. Usein en muista lukijoita lainkaan.

Helsingissä oli lopulta melko mukavaa, kiertelin lopuksi kirjakauppoja kivassa seurassa ja söin Akateemisen kirjakaupan kahvilassa ylihintaisen lämpimän voileivän ja join lasillisen valkkaria. Ostin Otavan kirjakaupasta pokkarin (Camus, Sivullinen), jolla päätin briljeerata junassa, mutta ikävä kyllä torkahdin. Pitää lukea se seuraavalla junamatkalla. Yksin lukiessa kirja menee ikäänkuin hukkaan. Kuka muuten kulkee kirjakaupasta toiseen ikävässä seurassa?

Olen kuunnellut viime aikoina Areenasta ohjelmaa KulttuuriCoctail ja sattuipa niin, että kuuntelin ohjelmaa otsikolla "Seksistä ei kannata puhua julkisesti". Ensin seurasin Laura Gustafssonin haastattelua (nainen on kirjottanut autofiktiivisen romaanin Pohja) ja sen jälkeen kuuntelin päälle Panu Rajalaa. Jostain syystä toinen heistä kuulosti vanhalta limalta.

7 kommenttia:

Hoo Moilanen kirjoitti...

Juuri luin maininnan DocPointin ohjelmassa olevasta dokkarista nimeltä Ask the sexpert. Katsoin trailerinkin. Siinä yli yhdeksänkymppinen lääkäri vastaa suoraan häveliäiden intialaisten seksiongelmiin. Tulisipa pian tännekin!

Marjatta Mentula kirjoitti...

Joku muukin on kirjoittanut ja jopa suositellut tätä ohjelmaa! Pitääpä tsekata.

Tuohon kuuntelemasi osan aiheeseen sanoisin, että riippuu siitä miten puhuu. Kaikesta voi puhua, mutta ehkä ihan kaikkien ei kannattaisi puhua kaikista aiheista.

Heidi kirjoitti...

Suosittelen, kivasti tehty ohjelma.

Heidi kirjoitti...

Hoo Moilanen, kuulostaa kiinnostavalta dokkarilta.

Marjatta Mentula kirjoitti...

Kiitos! Voi kun ehtisi seurata kaikkea mitä haluaa ja valita hyvin.

Rajalan muistelut naisistaan ja seksistä heidän kanssaan ovat minusta tyylittömiä. Hän olisi voinut harkita enemmän. Gustafssonin Pohja taas on rehellinen ketään nimeämätön ja loukkaamaton teos.


Heidi kirjoitti...

Gustafsson puhui elämästään paljon suoremmin ja rehellisemmin itseään korostamatta. En osaa oikein analysoida, miksi pidin nimenomaan hänen haastattelustaan. Tilasin Gustafssonin romaanin kirjastosta.

Hoo Moilanen kirjoitti...

Liityin tässä viikolla Twitteriin ja laitoin viestiä - öh, twiittasin - siitä, että josko Tampereellekin saataisiin festivaalin tarjontaa!