perjantai 2. heinäkuuta 2010

Nolvake

Pärjään yleensä hyvin ilman autoa. Kesällä olisi mukava mennä erilaisiin tapahtumiin kuten Mäntän kuvataideviikoille tai Sastamalan vanhan kirjallisuuden päiville. Niihin ei autoton pääse.

Tässä työssä oppii koko ajan. Kuulin tänään uuden sanan: nolvake (nolvakointi). Nolvakkeet ovat niitä, jotka eivät viitsi tehdä mitään. Hakevat kuulemma sossusta elantonsa.

Joskus potilaat tekevät mitä käsken. Se ei lakkaa hämmästyttämästä. He laihduttavat ja lopettavat tupakanpolton. Yleensä he eivät toimi niin.

Eräs mies kertoi laihduttaneensa 20 kiloa syömällä joka päivä kaksi palaa paahtoleipää ja 10 cm palan HK:n sinistä lenkkiä. Ei muuta. Kokeilkaa, laihdutte varmasti.

3 kommenttia:

Tarmo Thorström kirjoitti...

Höpö höpö. Avaa Matkahuollon aikatauluhaku. Matkaa on sinne sekä Jyväskylästä että Tampereelta n. 90 km ja molempiin edellä mainittuihin paikkakuntiin pääsee kätevästi junalla. Ellet ihan takahikiällä asu (pyydän anteeksi kaikilta, jotka oikeasti asuvat Taka-Hikiällä) niin kyllä sinne pääsee jos haluaa. Senkin nolvake ;p

Itse olen autoton ja kuitenkin pääsen Mänttääkin hankalampiin paikkoihin.

Itse asiassa nykyään myös Mänttään pääsee junalla, sillä kuntaliitos Vilppulan kanssa (kuntahan on nykyään Mänttä-Vilppula) toi junan ainakin nimellisesti myös mänttäläisille. Ja sieltä voi ottaa vaikka taksin Mänttään kun matkaa on vain seitsemän kilometriä. Jos kerran kesässä taksia käyttää niin sen olen itselleni myönnytykseksi antanut periksi :)

Kaisa kirjoitti...

Nolvake on hyvä sana. Äitini sanoi minua lapsena häämisköksi, tarkoittaen etten tartu toimeen vaan haahuilen omiani. Olen hänestä edelleen häämiskö, muttei sitä enää sanota ääneen (aikuisille ei sanota yhtä helposti.)

Heidi kirjoitti...

Siis Mänttään pääsee. Toivottavasti pääsee samana päivänä takaisin. Parin viikon päästä sinne näyttää olevan Tampereelta oikein linja-autokuljetus. Siis pääsee jos ei satu olemaan nolvake.