keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Kertun jouluterveiset

Arvoisa emäntä,

Olen päättänyt tänä jouluna downsiftata. Minulle ei tarvitse hankkia arvokkaita joululahjoja. Joku kylpyläviikonloppu riittää oivallisesti. Sinuna suosisin lahjahankinnassasi Naantalin kylpylää, siellä on ihan sieviä sviittejä.

Et ole taaskaan lähettänyt joulukortteja. No eipä niitä sitten sinulle tulekaan. Minä laitoin tänä vuonna vaivaiset sata. Kaikki tyylikkäitä kaksiosaisia tietysti ja ykköspostissa.

Aaton päivystys ei ole mikään syy pinnata joulusta. Milloin aiot tehdä joulusiivouksen? Missä viipyy rosolli ja lohipatee. Älä laita imellettyä perunalaatikkoa, minä karppaan.

Miksi olet nostanut joulutähden ylähyllylle? Siinä on hyvän makuiset lehdet ja siitä saa jotenkin niin kivat vibat.

Pese hiekkalaatikko jouluksi.

Nyt alkoi taas ramasta. Herään sitten keskiyöllä naukumaan ja raapimaan nojatuoleja. Raapimistyö on vielä pahasti kesken. Pistä jouluradio kiinni. En ole kuorolaulun ystäviä. Jari Sillanpään joululevyä kuuntelisin mieluusti, mutta sitä sinulla ei tietty ole. Toisilla on makua ja tyyliä ja toisilla taas ei. Meitä kaikkia kuitenkin tarvitaan: sinulta käy ihan mukavasti tuo hiekkalaatikon putsaus, mitä nyt pientä huolimattomuutta ajoittain ilmenee.

Kunnioittaen,
Kerttu


3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kerttu, olet armoitettu sanankäyttäjä! Onneksi minulla ei ole kissaa, sivallusten aiheita hänellä riittäisi. Poikkea kylpylämatkallasi tässä naapurikaupungissa.

Unknown kirjoitti...

Arvon Kerttu.
Epäolemättä olet oikeassa, mutta voisit joulun ajan hieman hellemmin kohdella palvelijaasi. Vaikka sen ajan, kun hän on aattona päivystämässä.

Terveisin: Saara, Maisa ja Pekka.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Terveisiä Saaralle, Maisalle ja Pekalle. Pekan kavereina pitäisi olla Maija Maitoparta, Monni, Pilli ja Pulla.