lauantai 11. toukokuuta 2013

Kertun aamu

Klo 4.00 Käyn tarkistamassa hengittääkö emäntä. Emäntä tönäisee minua unissaan. Hän on näemmä elossa.

Klo 6.00 Nyt emännän olisi noustava, jotta ehtii laittaa naamansa siihen malliin, että kehtaa töihin lähteä. Hyppään emännän sänkyyn ja nuolen hiuksia (pikantti maku tuossa hiuslakassa). Emäntä tönii minua. Ilmeisesti tänään ei ole työpäivä.

Klo 8.30 Emäntä venyttelee sulottomasti.

Klo. 8.45 Emäntä nousee ylös sängystä ja sulkeutuu kylpyhuoneeseen.

Klo 8.50 Emäntä ottaa Hesarin eteisen lattialta. Minä ilmaisen naukumalla, että emännällä on joitakin velvollisuuksia myös minua kohtaan. Emäntä muistaa tehtävänsä ja antaa minulle tuoretta ruokaa ja juomaa. Hän ottaa liharuoan suoraan jääkaapista. Hän olisi voinut sitä hieman lämmittää, sillä minulla on niin kylmälle herkkä kurkku. Maistan hieman ruokaa ja päätän kuitenkin jättää sen nauttimisen tuonnemmaksi.

Klo 9.00 Alkaakin jo väsyttää. Toivon nukkumisrauhaa. Käyn pitkäkseni nojatuoliin. Emäntä puhuu puhelimeen. Hän ei osaa ottaa muita huomioon. Sivistystä ei voi lopulta omaksua, sivistykseen on synnyttävä. Kaikille ei sitä onnea ole suotu. Taidankin näin aamun piristykseksi lukea vielä hieman Paavo Haavikkoa ennen kuin nukahdan. Emännän yöpöydällä odottaa Don Quijote (ei se sitä saa luetuksi). Selailin teosta hieman, ei tämä uusi käännös huono ole, mutta kyllä minusta kirjat on luettava alkukielellä.

4 kommenttia:

Fredrika Johnson kirjoitti...

Voi Kerttu-raukkaa, onpa epähuomaavainen ja sivistymätön henkilökunta hänellä. Onneksi kuitenkin on kauneutta ja turkin tuuheutta Kertulle suotu. Ei ole helppoa kissojen elämä. Aurinkoista lauantaita :)

Harmaa kirjoitti...

Sää taijat Kerttu olla vähän no...snb..snopi? Ei se mitään kun oot noin nätti. Nätit tytöt saa olla mitä vaan!

Timo Lampi kirjoitti...

Kyllä Kerttu on niin kaunis ja viisas kissa, niiku nyt kissat vaan on. :)

Heidi kirjoitti...

Viisaudesta en nyt menisi paljonkaan sanomaan. Kaunis kylläkin.