keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Välitilinpäätös

Dessu tekee blogivuoden tilinpäätöstä jättäessään blogin kesäteloille. Hän kertoo päivityksessään, että lähes kaikki kommentit ovat olleet positiivisia ja haistattelua on ollut vähän. Haukkuja on tullut Dessun puolustaessa suomenruotsalaista kulttuuria.

Olen  saanut blogistina pariin otteeseen kritiikkiä, mikä on todella vähän. Tekstini ovat siis pliisuja. Kerran päivittelin kirjoituksessani tiettyjen kiertävien FB-päivitysten huonoa suomenkieltä. Yksi oikeakielisyyden vartija löysi lyhyestä tekstistäni vähintään kymmenen virhettä. Blogini kaunokirjallinen asu on saanut muutakin negatiivista palautetta. Hiljattain eräs lukija kauhisteli typeryyttäni hankkiessani lenkkitossut niiden iloisen värin perusteella. Kyseisellä kriteerillä ei kenkiä saa hankkia. Mitäpä noista, vähäistä on kritiikki ollut, eikä oikeita vihaviestejä ole tänne satanut.

Tapasin tänään naisen, jonka pienessä navetassa asusti edellisellä tapaamiskerralla yksi lehmä, Nyttemmin hän oli lehmänhoidon raskauden vuoksi vaihtanut lypsettävän kolmeensataan munijaan. Naisella on seitsemäntoista kissaa, jotka kaikki ovat onneksi  leikattuja. Kissalauma nukkuu naisen sängyssä. Olen kuullut legendan, jonka mukaan on tutkittu, että alle seitsemän kissaa on vielä normaalia, siitä yli jos mennään niin eläinystävyys on patologista. Asiaa koskevaa lähdettä en ole koskaan nähnyt, mutta näin olen kollegapiireissä usein kuullut puhuttavan.

4 kommenttia:

Helmi-Maaria Pisara kirjoitti...

No onpa outoa, että tulee kritiikkiä! Huh. Mulle on tullut kritiikkiä "painavista" mielipiteistäni joidenkin kirja-arvioiden suhteen. Mutta oma on blogini, omat on virheeni ja omat on mielipiteeni :)

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Blogillani on kuitenkin aika vähän lukijoita, eikä pakko ole lukea jos ei halua.

hannuhoo kirjoitti...


Pitänee tässä nyt tunnustautua blogisi lukijaksi ja sanoa että olen lukemastani pitänyt. En suinkaan ole aina samaa mieltä kanssasi mutta niinhän se menee! Pidän erityisesti tavastasi ilmaista asiasi 'tuosta vaan', spontaanisti tunteittesi mukaisesti. Ja tekstisi eivät ole pliisuja, en hyväksy tuota sanaa kohdallasi, ei, juttusi ovat asiansa osaavan ihmisen persoonallista tekstiä ja se on jotakin, se! Kiitos siitä.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Kiitos hannuhoo.