torstai 2. toukokuuta 2013

Vajaa kahvikuppi

H kertoi personal trainereita välittävän firman nettisivuista, joissa poseeraa todella pelottavan näköisiä tyyppejä. Miehet ovat kaljuksi ajeltuja ja heidän naamansa näyttää olevan rutussa. He eivät kykene asettamaan käsiään pitkin kylkiään, sillä kainaloissakin pullistelevat lihakset. Naiset näyttävät muovisilta ja häijyiltä. Silkasta kauhusta nousisin sohvan pohjalta, joisin pelkkää proteiinijuomaa ja treenaisin kolme kertaa päivässä.

Minä haluaisin personal trainerin, joka harrastaisi kirjallisuutta, musiikkia ja taide-elokuvia. Toivoisin, ettei trainerin rintakehä olisi tynnyrimäinen eivätkä reidet kuin pulleat ylikasvaneet kesäkurpitsat.

Samalla sivulla mainostettiin kuuden viikon morsiusdiettiä. Homma menee näin: löydetään sopiva sulhasehdokas ja painostetaan mies kihloihin, joka onkin lupaus avioitumisesta. Seuraavaksi varataan kirkko, sovitaan kaaso, riitaudutaan kaason kanssa ja hankitaan uusi. Ostetaan hääpuku, jossa on kapea vyötärö. Puku ei mene kunnolla kiinni, mutta se korjautuu korsetilla. Hommataan hääpaikka, pitopalvelu, bändi ja valitaan häiden teemaväri. Häihin on aikaa kuusi viikkoa. Sovitetaan morsiuspukua, eikä se mahdu päälle. Juuri siinä kohtaa on kuuden viikon morsiusdietin paikka.

Menin eilen yhteen tamperelaiseen vohvelikahvilaan (niitä on kaksi,joista tämä on se uudempi). Ostin vohvelin ja kupin kahvia. Nainen heilutteli edessäni kahta kahvikuppia, joista valitsin suuremman. Hän kaatoi mielestäni kuppiin liian vähän kahvia ja huomautin asiasta ihan ystävällisesti. Hän sanoi, että kuppiin kaadetaan standardimäärä kahvia, että maidon käyttäjät saavat juomaa yhtä paljon kuin sitä käyttämättömät. "Voin minä laittaa tämän pienempäänkin kuppiin" sanoi nainen.Minusta olisi ollut järkevämpää kaataa kuppiin kannusta vähän lisää kahvia asiakkaan mieliksi. Nyt ärsyynnyin niin, että päätin kaihtaa tuota kahvilaa jatkossa. Minusta logiikka hieman ontuu, sillä maidon lutraajat saavat kuitenkin sen maidon ikäänkuin kaupan päälle. Minun olisi pitänyt pyytää maitoloraus johonkin erilliseen astiaan, ihan noin tasa-arvon nimissä.

5 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Voi suomalaista palvelukulttuuria... Pikkujutulla saa isoja aikaan, suuntaan ja toiseen.

Häädieetti naurattaa, kiteyttää hyvin olennaisen.

Åboriginal

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Tuntui kieltämättä hullulta. Koin itseni typeräksi valittajaksi ja olin vähän loukkaantunutkin. En edes hyvästellyt kun häivyin. Kosto se on pienikin kosto.

Nimetön kirjoitti...

Sitä paitsi maito on kalliimpaa kuin kahvi.

Nimetön kirjoitti...

Joo, en itsekään tykkää kahvilasta, jossa saa taistella mitättömän lisälurauksen takia. Kiitos tiedosta, että osaan suunnistaa siihen vanhempaan vohvelikahvilaan. Nimim. maitoakin käyttävä

exme kirjoitti...

Ärsyttävää on myös se, että kahvilassa on isot mukit teetä varten, mutta kuuma vesi tulee automaatista, josta tulee vain se 2/3-mukillista. Iso muki on harhaanjohtavaa mainontaa, jos teetä saa kuitenkin vain pienen mukillisen verran!