lauantai 14. syyskuuta 2013

Koti oma

Oma sänky ja siitä nouseminen voittaa Sokos hotellin tarjoaman persoonattoman heräämisen. Vaikka hotellissa sainkin silmäni avattuani nähdä minatyyripullot punaviiniä, valkoviiniä ja vodkaa minibaarin lasioven takaa, niin arvostan enemmän kotiaamuja. Miksi suurin osa hotelleista on niin ankeita? Aamiaispöydässä ei ollut munavoita vaan korviketta, jossa oli sekoitettu levitettä ja keitettyä kananmunaa epämääräiseksi tahnaksi. Pekka Puskan elämäntyö oli otettu turhan vakavasti. Aamiaishuoneessa kävi kylmä tuuli ja karjalanpiirakat olivat teollista tuotantoa.

Joensuu oli sievä: tori, matalia taloja, tasainen tie hotellilta yliopistolle. Katson aina paikkakuntaa "Voisinko täällä asua?" silmällä. Miksikäs ei. Voisin asua siinä puiden katveessa yliopiston vieressä kuten K. 

Heräsin taas Kertun sinnikkääseen oven raapimiseen. Kun se pääsi sisälle makuuhuoneeseeni se alkoi nuolla hiuksiani, ryntäillä ympäri asuntoa ja ääntelemään kuin pieni vauva. Nyt se sitten lepäilee tämän rankan häiriköinnin päälle.

Join tässä välissä sen aamukahvin ja jatkan vielä lyhyesti. Stand up koomikko kysyi klinikan juhlissa "Kuinka moni katsoo BB:tä?". Eipä käsiä juurikaan noussut. Koomikko vihjaisi, että yleisö valehtelee. Tässä tapauksessa uskon, ettei näin ollut. En ole katsonut BB:tä. Minä en halveksi niitä, jotka sitä katsovat. Minua ei vain ihan vilpittömästi kiinnosta koko juttu. Miksi muuten julkkisten ryyppäämisen seuraaminen on mielenkiintoisempaa kuin tavisten. Mikä tekee julkkiksen yksityiselämästä kiinnostavampaa kuin muiden (haluamme lukea iskelmälaulajan kodista ja seurustelusuhteista koska hän laulaa iskelmiä).

Saattaisin olla imarreltu jos joku lehti olisi kiinnostunut minusta. Mutta en haluaisi jakaa elämääni tuntemattomien kanssa. Tämä on hieman ristiriitaista, sillä kirjoitan päivittäin itsestäni. Nyt saan valita mitä kirjoitan, eikä sitä valitse toimittaja. Yleensä toimittajat kertovat haastattelemastaan henkilöstä ja hänen elämästään nolostuttavasti vaikka teksti käsittelisi henkilöä positiivisesti ja varsinkin silloin.

Saattaa käydä niin, etten avaa televisiota moneen päivään, mutta se ei tee minusta ikävä kyllä yhtään parempaa ihmistä. 
Ei kommentteja: