maanantai 10. helmikuuta 2014

Luonnolliset linnut

Jokaisessa asiassa on kaksi puolta: hyvä ja huono. Ne ovat maailmankaikkeuden kaksi toisiaan täydentävää perusvoimaa, joista huono on aina vähän niskan päällä. Poikani ilmoitti eroavansa avopuolisostaan (huono), mutta samalla hän harkitsee muuttamista Tampereelle (hyvä). Kuten huomaatte arvioin asiaa omasta näkökulmastani. Olen tietysti myös huolissani noista nuorista. Olemme näköjään eroavaa sukukuntaa. Ei se kylläkään mikään geeneihin sisältyvä ominaisuus ole sillä edellinen sukupolvi on elänyt samassa parisuhteessa melkein lapsesta saakka.

Perjantaina joudun lähtemään lomalle. Lähden seuramatkalle Etelä-Afrikkaan. Sain kirjekuoressa lappusia, joissa ohjataan matkustaja pakkaamaan mukaan oikeita tarve-esineitä ja vaatteita. "Lennolla suositellaan pidettäväksi lentosukkia ja mukavia väljiä vaatteita". Koneessa käsketään nauttimaan runsaasti juomia. Luin ensin virheellisesti, että suositeltiin alkoholia ja kahvia, mutta näiden virvokkeiden edessä lukikin "ei". Minun on joka tapauksessa pakko nauttia alkoholia, sillä kammoan lentämistä. Luin Hesarista, että Lars von Trier pelkää lentämistä niin paljon, ettei pysty matkustamaan ilmateitse. Tavalliset pulliaiset luulevat, että kone pysyy taivaalla kuin se olisi sinne pultattu. Me suuret taiteilijat ymmärrämme, että se keikkuu tyhjän päällä. Minulla ja Trierillä on se ero, että minä kykenen lievästi alkoholilla lääkittynä matkustamaan lentokoneella ja Trier ei. Toisaalta Trier on maailmankuulu elokuvaohjaaja ja minä onneton nysvääjä.

Mukaan otettavien tavaroiden listassa mainitaan "tasku- tai otsalamppu, hyttyskarkote, kosteuspyyhkeet, päähine ja kiikarit". Mistä minä tähän hätään kiikareiksi muutun? "Vaikka pääsemme lähelle eläimiä, usein jäämme tarkkailemaan niitä etäältä, jolloin eläimet käyttäytyvät luonnollisemmin". Sen jälkeen puhutaan seudun linnustosta. Aloin pohtia, miten linnut käyttäytyvät, kun ne huomaavat itseään tarkkailtavan. Eivätkö ne tuolloin  enää kykene toimimaan lajiominaisuuksiensa mukaisesti vaan keikistelevät ehkä teennäisesti.

Jospa tänään etsisin adapterin, uima-asun ja aurinkolasit. Jostain on aloitettava.
2 kommenttia:

Merja kirjoitti...

Hyvää matkaa toivotan jo nyt. Toivottavasti nautit. Minä olen ollut vaikuttunut jokaisella Afrikan matkallani. Enemmän kuin missään muualla. Etelä-Afrikka ei ehkä ole paras maanosansa edustaja, mutta sieltä on hyvä aloittaa.

Heidi kirjoitti...

Kiitos toivotuksesta.