torstai 6. helmikuuta 2014

Talviurheilu

Lennän huomenna Leville. Pidän siellä pienen esityksen, jonka olen jopa tehnyt valmiiksi. Noihin kahteen pieneen lauseeseen liittyy ihan riittävästi stressiä. Levillä voi harrastaa erilaisia talviurheilulajeja: viime vuonna kipusinkin rinneravintolaan äklömakealle alkoholipitoiselle juomalle. Sellaista en muussa kuin talviurheilumielessä kurkkuuni kumoa.

En välitä hiihtokeskuksista, ne ovat jotenkin teennäisiä. Itävaltalaistyylisten talojen keskellä risteilevät humalaiset lomalaiset. Tanssitaan monot jaloissa pitkin pöytiä ja ollaan tuttavallisia.

Pelkään lasketteluhissejä. Silloin kun vielä laskettelin, ylös joutui raahautumaan henkensä kaupalla ankkurimaista puukalikkaa takapuolen alla pitäen. Hirvitti hetki, jolloin kapulasta oli irroittauduttava, onnistuisiko kolkkaamaan itsensä vai jonkun kanssalaskijan tajuttomaksi. Pysyisikö hissin kyydissä ylös asti vai putoaisiko nöyryyttävästi matkan varrelle.

Kun valittelin huonoja laskettelutaitojani sanoivat kaikki "ota laskettelutunti". Kun livuin laskettelunopettajan suksenjäljissä sujuvasti alas rinnettä ja nousin hissillä hänen ohjauksessaan, kaikki menikin loistavasti. Ongelmat alkoivat vasta kun minut jätettiin orpona tunturin laelle ihmettelemään. 

Oli helpottavaa huomata, ettei ole pakko laittaa noita jäykkiä lankkuja kiinni jalkoihinsa ja työnnellä itseään naurettavan lyhyillä sauvoilla kohti horrorhissiä. Rinneravintolaan voi vaikka kävellä, jos ihan välttämättä sinne halajaa.

Tässä vaiheessa kiroan lähtemistä. On varmaan ryhdyttävä pakkaamaan. Eilen blogiini oli valtava rynnäkkö joltain Pelit-sivustoilta. En tiedä miksi.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aamen!! Vaikka asunkin toisella puolella maailmaa ja tuo humalaosuus ei täällä päde (täällä olisi kai aika suuri skandaali nähdä humalainen ihminen laskettelukeskuksessa), olen aivan samalla tapaa huojentunut siitä oivalluksesta että voin sen varsinaisen lasketteluosuuden jättää meidän perheemme muille jäsenille. Sitten on vielä selitettävä se että mites tämä näin, olet siis Suomesta etkä osaa "hiihtää", siis lasketella - sitä selittäessä kuuntelijoiden silmät pyöristyvät hämmästyksestä.

Timo Lampi kirjoitti...

Mä olin yks kerta joulun aikaa viikon Levillä, enkä koskenutkaan suksiit tmv. ällötyksii.

Hae siitä Sirkan kylän (Levi okeesti on siellä) K-kaupasta lonkeroa, laita tulet takkaan ja ala ryyppäämää. Ainanaa ei tuu rinneonnettomuutta. :D

Puskissa kirjoitti...

En ole koskaan lasketellut, en ole kokenut siihen tarvetta. Mieskin on lasketellut kaksi kertaa; ensimmäisen ja viimeisen :)