sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Ole oma itsesi

Antti Holman öljytty kroppa koristaa viimeisen Imagen kantta. Miehellä on yllään Calvin Kleinin kalsarit. Poseeraus on jossain määrin ironinen ja liittyy siihen, että Holma on päätoimittanut Imagen seksinumeron. Numero ei ole Imagen parhaita, tosin lehdessä esiintyy ihana Sixten Korkman, josta Elina Hirvonen on kirjoittanut lähes koulutyttömäisen fanijutun.

Suomessa on se ongelma, että kiinnostavia henkilöitä on vähän. Antti Holman naaman ja treenatun kropan voi nykyään bongata lähes kaikkialta.

Lehdessä on juttu kirjailija Iida Raumasta (mielenkiintoinen, mutta eikös tämäkin ole luettu jo muualta?). Pirkko Saisio kirjoittaa Imagessa vaikeudestaan olla tyttö, mutta se kaikki on jo kerrottu hänen omaelämänkerrallisissa romaaneissaan.

Luin hiljattain Hesarista kolumnin koskien neuvoa, jota usein tyrkytetään "Ole oma itsesi". Lopulta olisi kamalaa jos ihmiset toimisivat työelämässä tuon ohjeen mukaan. Riitelisivät ja kiukuttelisivat. Sanoisivat asioita suoraan. Kadehtisivat toisiaan avoimesti. Tulisivat töihin vasta lounaalle ja lähtisivät pian sen jälkeen.

Toisin kuin Pirkko Saisio olen oma itseni naisena, enkä ole koskaan halunnut olla mies. Miesten elämä vaikuttaa vaikealta, sillä heidän pitää olla aina niin vahvoja ja päättäväisiä. He joutuvat katsomaan televisiosta hiihtoa ja formuloita. Minusta on ihan sama vaikka en voikaan pissata seisaaltaan. Naisetkin saavat olla vahvoja, muttei ole pakko.Olen kaikesta huolimatta, ja nyt sanon sen ruman f-sanan, feministi.

Kävin eilen mukavassa kyläpaikassa. Kivoja ihmisiä ja sympaattinen koira, josta oli välillä vaikea sanoa kumpi on sen etu- ja kumpi takapää.

Minua painostettiin järjestämään kutsut, jotka totisesti olen velkaa. Yksin eläessä juhlien järjestäminen on vaivalloisempaa kuin toisen kanssa asuessa. Asuntokin on nyt pienempi ja astiasto suppeampi. Kutsujen onnistuminen painaa vain omia hartioita. No nämä ovat tekosyitä. Pitää miettiä sopivaa päivää. Olla oma itsensä ja järjestää oman tyyliset juhlat, minkälaiset ne sitten lopulta ovatkaan.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hello
Torstaina söin aamiaista Kotkan Seurahuoneella. Viereisessä pöydässä jutteli kolme amerikanenglannilla. Tunnustan, etten ymmärtänyt muuta kuin sanat project ja cervix. Arvelin ensin laivanvarustajiksi, mutta kai ne jotain lääkärismiehiä olivat sitten.

Mutta, kiireiset ajat koittavat, kevättä kohden. Hienoa, että remonttisi on ohi, mulla alkaa.
Minna