keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Lumisadetta

Valitukseni asunnon lämpötilasta on tuottanut muutakin tulosta kuin "Kai vanhassa talossa on kylmä"- vastauksen. Isännöitsijä tulee kuvaamaan kotiani lämpökameralla. Huonekalut on siirrettävä metrin päähän seinistä ja verhot vedettävä keskelle ikkunaa myttyyn. Pelkään, että ilma lämpenee merkittävästi. Keittiössä on jo lempeät 18.2 astetta.

Tänä aamuna lumi oli kasautunut pyöräteille harjanteiksi, joista ajoin läpi tiukasti ohjaustankoa puristaen. Risteysten kohdalla oli pakko taluttaa pyörää. Pyörätiellä oli paikoitellen paksusti sekä satanutta että ajoradalta aurattua lunta. Kaikki potilaat tulivat paikalle hankalista keliolosuhteista huolimatta.

Huomenna pidän pienen esityksen. Esitän sen kohta Kertulle. Kertulta saa vilpittömän kriittistä palautetta.

Viime yönä Kerttu naukui ja ryntäili pitkin asuntoa. Toivottavasti naapurit eivät häiriintyneet, minusta ei niin väliä.

Näin sattumalta pätkän jotain ohjelmaa, jossa esitettiin suomalaisen poliisin toimintaa. Joku oli soittanut poliisille, sillä kissa oli naukunut naapurissa neljän päivän ajan. Vanha kovin yksinäisen oloinen mies selitti, että kissalla oli ollut virtsatietulehdus ja siksi se oli ollut levoton. Mies oli käyttänyt kaveriaan eläinlääkärissä. Kissa oli otettu ikäänkuin vaimon tilalle, heti vaimon menehdyttyä. Toinen poliisi silitteli kissaa hellästi toinen kuulusteli miestä.

2 kommenttia:

Outo Paimen kirjoitti...

Hyvä että tulevat kuvaamaan ja toivotaan että pakkasennusteet pitäisivät paikkansa sillä parhaan tuloksen saamiseksi ulko - ja sisälämpötilan ero pitäisi olla mahdollisimman suuri.

Hoo Moilanen kirjoitti...

Toivottavasti lämpökamera löytää jostakin seinien sisuksista Kylmän Hengen ja antaa sille lähtöpassit! ;)