tiistai 5. tammikuuta 2016

Suunnitelma

Luin Hesarista naisesta, joka oli oppinut pomoltaan, että on tehtävä suunnitelma yhdeksi, kolmeksi, viideksi ja kymmeneksi vuodeksi. Tällä tavoin nainen oli menestynyt elämässään.

Heidin suunnitelma:

Yhden vuoden suunnitelma. Yritän laatia suunnitelman, mutta vuosi ehtii kulua enkä saa sitä valmiiksi.

Kolmen vuoden suunnitelma. Ei ole kiirettä, sillä ensin on tehtävä yhden vuoden suunnitelma. Tarkastan kolesteroliarvoni.

Viiden vuoden suunnitelma. Yritän säilyttää saman fyysisen ja henkisen tason kuin alkupisteessä. Vaatii monta lenkkiä, vatsaliikettä, ryppyvoiteita ja laadukkaat alusvaatteet. Aloitan kolesterolilääkityksen.

Kymmenen vuoden suunnitelma. Otan rennosti. Pakastan laatikollisen mansikoita ja mustikoita. Syön niitä puuron kanssa. Kuuntelen Lauantain toivottuja. Luen kuolinilmoitusten runoja. Avaudun vieraille ihmisille. Saan lonkkamurtuman.

4 kommenttia:

anumorchy kirjoitti...

Akkia tuo viimeinen lause pois!!! Muuten ihan huippusuunnitelma. Voisin kuvitella, etta omani olisi melko samantyyppinen.

Hoo Moilanen kirjoitti...

Menestys taisi tarkoittaa Hesarin artikkelissa - jota en ole lukenut - mainetta ja mammonaa. Huomattiinko naiselta kysyä, että tunsiko hän iloa päivissään, oliko hän onnellinen omissa nahoissaan?

Statiinilääkitystä älä aloita!

Olen lukenut kuolinilmoitusten runoja ja avautunut vieraille ihmisille "aina". Lienee sanomattakin selvää, että en ole tehnyt ainokaistakaan listaa (paitsi kauppalapun silloin harvoin, kun on paljon moninaista ostettavaa) enkä tee.

AuvoT kirjoitti...

Nyt en malta olla kysymättä, kun lääkäri meinaa ottaa kolesterolilääkettä. Siis ihminenhän tarvitsee kolestorelia, se -- tekee jotain hyvää, jonkin uusiutumiskyvyssä. Olen unohtanut mitä. Kolesteroli kohoaa luontaisesti iän myötä. Kohonnut kolesteroli lienee (minun tulkinta) vain oire jostain, ei itse sairaus. Matala kolesteroli siten kertoo että ihminen lienee - joltain - osin terve, mutta eihän se tarkoita että kolesterolia pitäisi väkisin madaltaa.

Miksi ihmeessä kolesterolia sitten pitäisi keinotekoisesti alentaa? Lääketehtaiden lihottamiseksi?

Heidi kirjoitti...

Olen päättänyt, etten ota täällä kantaa lääketieteellisiin asioihin. Kolesterolilääkkeitä alkuun tarjottiin väärille ihmisille. Niitä tarvitaan, jos on koronaaritauti, korkea kolesteroli ja paljon riskitekijöitä tai familiaalinen hyperkolesterolemia, jota sairastavat kuolivat aiemmin nuorena sydäninfarktiin. Lääkefirmoille ne eivät ole rahasampo, sillä ne ovat halpoja lääkkeitä.