perjantai 22. tammikuuta 2016

Huumorista supersyvällisesti

Ostin uudet silmälasit. Silmälasiliikkeessä oltiin yltiöystävällisiä yhdeksän sadan euron edestä. Hienot silmälasit, siniset, silmäkulmista ylös kaartuvat, nurkissa hillitysti vaaleanpunaista. Tarkoituksena on saada naama näyttämään virkeämmältä ja tietenkin nuoremmalta. Olen halunnut näyttää ikäistäni vanhemmalta viimeksi kun yritin ravintolaan 17-vuotiaana.

Mietin huumorin olemusta tai olen miettinyt sitä jo pitkään. Tämä syvällinen pohdinta on tapahtunut sohvallani torkkupeiton alla. Huumori ei voi olla kilttiä. Huumoriin kuuluu poliitikkojen irvailu, uskonnolle ja seksille nauraminen. On mahdotonta kuvitella pohjois-korealaista tai lestadiolaista huumoria.

Tämä valtaisan syvällinen huumoripohdinta liittyi tänään näkemääni TTT:n Improklubiin, jossa kävimme työporukalla. Vieressäni istui hevosorin talloma V, joka piti tuskissaan kiinni murjotusta rintakehästään ja nauroi. Minä nauroin tuskattomasti.

2 kommenttia:

Outo Paimen kirjoitti...

Pohjois - korealaisen ja lestadiolaisen huumorin pohdinta sai aikaan tuolilla hytkymistä koittaessani ajatella niitä, joten ne ovat jo pelkkänä käsitteenä aivan h*lvetin hyvää huumoria :)

Marjatta Mentula kirjoitti...

Pohjois-korealaset uutislähetykset ovat parasta tahatonta huumoria. Kerran tuli dokumentti, jossa kaksi tanskalaista klovnia, toinen heistä vammainen,saivat keplotelluiksi itselleen kutsun Pohjois-Koreaan. Koko heidän osallistumisensa kulttuuriprojektiin ja varsinkin heille määrätyn "kaitsijan" käyttäytyminen saivat katsojassa aikaan naurunremahduksia. Tämä nainen mm. taputti äidillisesti päähän vammaista tanskalaista, aikuista miestä, ja sanoi haluavansa adoptoida tämän. Mies raportoi kameralle myöhemmin:"Minua lääpittiin."