lauantai 27. helmikuuta 2016

Miksi seksistä on vaikea puhua?

Loma lähestyy loppuaan ja olenkin jo sopivasti sairastunut flunssaan. Kun yritän puhua, tulee kurkusta jonkinlaista kraakkumista.  Kirjoittamaan kykenen.


On vaikea puhua seksistä ja erityisen vaikea on puhua seksistä omien lastensa kanssa. Onko yleensäkään ihmisiä, joille sukupuolivalistus olisi helppoa?

Kun olin lapsi, meillä puhuttiin jatkuvasti siitä, kuka on lihava, kuka laiha ja mikä ruoka sisältää paljon kaloreita. Molemmat vanhempani ovat laihoja, mutta lihomisen uhka oli aina läsnä. Seksistä ei puhuttu koskaan. Tai kyllä siitä puhuttiiin. Kun vanhemmille tuli vieraita ja he joivat viiniä, niin vieraat alkoivat puhua kaksimielisyyksiä. Vanhempani eivät noita juttuja kertoneet, nauroivat vain. Murrosiässä päätin, ettei minusta koskaan tule tuollaista.

Kuulin koulussa tuhman Pikku-Kalle jutun (kerrotaanko niitä vielä?), jota en ymmärtänyt, sillä olin niin tietämätön kaikesta sukupuolisuuteen liittyvästä. Kysyin äidiltä, mikä tuossa vitsissä oli hauskaa, sillä se oli minulle käsittämätön. Heti kun olin kertonut tuon tyhmän vitsin, ymmärsin ja häpesin.

Katsoin yhden osan "Elämä pelissä" ohjelmaa. Siinä jaksossa pariskunnat pistäytyivät seksuaaliterapeutille ja puhuttiin mystisistä G-pisteistä. Terapeutti ojensi pariskunnalle naisen sukupuolielimiä esittävää torsoa. Missä oli miestorso? Vai ovatko miehet todella niin yksioikoisia, ettei heidän sukupuolielimistään tarvitse tietää mitään?

Seksistä on vaikea puhua omille jälkeläisilleen. Joku arveli, että tämä vaikeus sisältyisi ihmisen perimään.

Nyt tähän blogiin rynnätään seksin perässä ja petytään rankasti.

1 kommentti:

Hoo Moilanen kirjoitti...

Onko seksi ylipäätään asia, josta hirveästi pitää puhua, ainakaan valistusmielessä? Minulla ei ole lapsia, mutta jos olisi, yrittäisin luoda luottamuksellisen ja lämpimän ilmapiirin - ja varmaan epäonnistuisin, heh - jossa seksistäkin tulisi luontevasti puhetta, jos olisi tullakseen.

Kai miehen fyysisen nautinnon keskus (siis aivot toki, mutta nyt en puhu niistä) on jotenkin "yksioikoisempi" kuin naisen vastaava. Eikä naisen seksuaalisuus siis ihan fyysisesti ole kaikilla kovin tiedossa. Muuten kai ei voisi tapahtua esim. sellaista, että mies koskee klitorista liian kovalla kädellä tai luulee, että ejakuloiva nainen pissaa.

Sitä olen jossakin netin keskustelupalstalla joskus lukenut, että moni nainen jää ilman orgasmia siksi, kun mies ei pysty pidättelemään sen aikaa, että nainen ehtisi saada ensin. Siis mitä ihmettä??? Luulisi olevan miehelle kunnia-asia tuottaa naiselle orkku. Jokin "räpellys" miehen oman orgasmin jälkeen on aika laimeata verrattuna naisen orgasmiin yhdynnässä.

Meni vähän seikkaperäiseksi, sori siitä.