perjantai 26. helmikuuta 2016

Tyttö, poika vai jotain muuta

Mikä lopulta määrää ihmisen sukupuolen?

Kävin tänään kosmetologikoululla hoidatuttamassa jalkojani ja kasvojani. Minua hoitaneella opiskelijalla oli miehen nimi J, mutta hän näytti naiselta. Melko kauniilta naiselta, joka oli varustautunut tavalliseen arkipäivään yökerhomeikillä. Hänen äänensä oli matala, mutta kiinnostuksen kohteet "naisellisemmat" kuin minun. J kuorii vartalonsa viikottain ja kasvonsa pari kertaa viikossa ja käyttää vaaleansinistä kynsilakkaa.

J:lle luonnostaan punaiset hiukset ovat lovely. Hän käyttää englannin kieltä, kun puhuu jostain oikein ihanasta.

J onnistui myymään minulle vartalonkuorintavoidetta, vartalovoidetta ja jalkavoidetta. Hän houkutteli kokeilemaan rf (radiofrekvenssi) kasvohoitoa. Hoito olisi pitänyt ottaa viiden käsittelyn kuurina, mutta sanoin, etten ehdi tällä hetkellä käymään hoidettavana kahdesti viikossa. Seuraan ensin tämän yhden hoidon kohentavaa vaikutusta.

Ihoa käsiteltiin ensin jollain hiekkapaperilaikalta tuntuvalla, jonka jälkeen kasvot siveltiin geelillä ja  hiveltiin jollain lämpimällä ja sileällä.

Sanoin, että J saa valita varpaankynsieni värin. "Oletko rohkea?" J kysyi. Olen hyvin rohkea, mitä varpaankynsiin tulee, muuten rohkeuteni on rusakon tasoa.Varpaankynteni ovat nyt vaaleansiniset.

J sanoi haaveilevansa maskeeraajan urasta. Toivon lämpimästi, että haave toteutuu.

On tapana sanoa, että on sama onko syntyvä lapsi tyttö vai poika kunhan lapsi on terve. Sanoisin, että on sama onko lapsi tyttö vai poika vai jotain muuta, kunhan säilyy hengissä pidempään kuin vanhempansa.

4 kommenttia:

Hoo Moilanen kirjoitti...

Mistäpä muualta kuin persuilta - sivistyksen, avarakatseisuuden ja empatian kehdosta - tuli oikein kampanja, että tytöt ovat tyttöjä ja pojat poikia ja piste. Ei siis ole olemassakaan biologisesti ristiriitaisia sukupuoliominaisuuksia, transsukupuolisuutta ja esim. halua pukeutua toisen sukupuolen vaatteisiin tai kokemusta siitä, että on syntynyt väärään sukupuoleen. Ei kun ei!

Tuo "sukupuolella ei ole väliä, kunhan on terve" on aika ajattelematon klisee. Mitä sitten, jos lapsi ei olekaan terve? Mistä voi tilata "paremman" lapsen ja mihin sen ei-terveen voi palauttaa?

Anonyymi kirjoitti...

H.M. vei sanat suustani(tai näppäimistöltäni).

Heidi kirjoitti...

Luulen, että jokainen vanhempi toivoo tervettä lasta. Kai siihen on oikeus, miksei jokainen toivoisi lapselleen parasta. Jos lapsi ei ole terve, niin siihenkin sopeudutaan.

Partapappa kirjoitti...

Viiminen lause on niin totta, mutta kaikille ei sitä suoda.