lauantai 6. helmikuuta 2016

Vaikeita päätöksiä

Olin toistamiseen TTT:n klubilla niin, että heti esityksen jälkeen alkaa Perjantai-ajankohtaisohjelman kuvaus. Tämä tekee esityksen loppuun kiireen tunnun. Televisio-ohjelman tuottaja seisoo yleisön joukossa ja vahtaa kelloa.

Kaj Chydenius, Ritva Sorvali ja Kaisa Leppänen esittivät TTT:n klubilla ensin mainitun lauluja nimellä "Rakkaus, rakkaus". Laulut oli sävelletty runoihin ja ne olivat pieniä sieviä helmiä. Säveltäjän ihan tunnetuimpia kappaleita ei esitetty. Säveltäjä näytti puutarhatontulta, säesti laulajia ja spiikkasi konsertin verkkaiseen tapaan. Oikein viihdyttävä esitys.

Olen lukenut henkilöistä, joiden sukupuoli ei käy ilmi syntyessä, ihmisistä jotka haluavat vaihtaa sukupuoltaan ja niistä, jotka eivät tunne itseään miehiksi eivätkä naisiksi. Henkilötunnuksesta käy ilmi kansalaisen sukupuoli ja se on näille ihmisille ongelma. Miksi ihmisen sukupuolen on sisällyttävä tunnukseen?

Tällaisia täällä mietin ja mietin samalla menisinkö lenkille vai kaupungille. Vai pysyisinkö peräti kotona. Mitä laittaisin ruoaksi. Mitä pukisin päälle. Kovin vaikeita päätöksiä.

2 kommenttia:

Veela kirjoitti...

Olen miettinyt paljon samaa. Ympäristön odotukset ihmistä kohtaan määräytyvät paljon sukupuolen mukaan. Mene armeijaan, synnytä, älä käytä tuota pukuhuonetta.

Marjatta Mentula kirjoitti...

Sanopa muuta! Nyt jotkut käyttävät sukupuolten väliin jäävistä ihmisistä termiä kolmas sukupuoli, mutta siinäkin on taas yksi lokerointi lisää. Olisi parempi, jos koko asia jätettäisiin henkkarista pois.
Yhteisvessat suljettavine koppeineen kaikkialle. Onhan nuo miesten avolaarit muutoinkin ihan kauheita. Tiedän tämän, koska olen joskus mennyt vahingossa miesten vessaan...