torstai 4. helmikuuta 2016

Parpuset, vastaat ja rääskyset

Aamuisin voi taas kuulla lintujen laulavan. Ei aavistustakaan mitä parpusia ne ovat. Livertävät kuitenkin somasti.

Opiskelijat ovat nousseet koloistaan viettämään tipattoman tammikuun jälkeistä aikaa. Toiveikkaasti kilisevät muovikassit roikkuvat haalarihemmojen käsistä.

Minäkin kävin Alkossa ostamassa punaviinipullon. Edessäni kassajonossa seisoi piintyneen likainen mies, joka osti kolme pulloa Doris-nimistä juomaa. Pullon sisältö muistutti väriltään virtsanäytettä. Oletan juoman omaavan erinomaisen hinta/laatu-suhteen. Oli suorastaan pakko googlata Doris, joka on väkevä viini. Sisällöstä mainitaan vain "aprikoosiarominen ja karamellinen".  Alko osaa kertoa muistakin samankaltaisista tuotteista kuten Valdemarista (sama kohtuullinen hintakin 6.99). Epäilen, että alkoholiliikkeellä on ollut tuotetta hankkiessa mielessä asiakasrymä, joka arvostaa korkeaa alkoholipitoisuutta ja halpaa hintaa eikä pistä pahakseen juoman makeutta.

Alkon rooli valistajana ja juomisen rajoittajana ja toisaalta kaupallisena voittoa tavoittelevana yrityksenä on hupaisa. Jos minulle tulee vieraita, niin tuskin ostan Dorista tai Valdemaria. Nuo juomat on valmistettu nimenomaan humaltumista varten. Sama tarkoitus viinilläkin on, vaikka sitä kuinka juodaan ruoan kanssa. Jos ei nyt ihan humaltuminen niin ainakin rentoutuminen.

Päiväunet nostivat kummasti mielialaa. Ihmisen jaksamisella on selvästi joku raja: kolme illallista, yksi kyläreissu, konsertti ja päivystys reilun viikon sisällä, on hieman liikaa. Kohta voi mennä ihan oikeasti nukkumaan.

4 kommenttia:

Risa kirjoitti...

Minä aina ihmettelen, miksi tehdään alkoholitonta punaviiniä tai olutta. Eikö se alkoholi oli juuri näiden juomien juttu? Voihan sitä juoda sitten marjamehua, joka maistuu tuhat kertaa paremmalle kuin punaviini.

Anonyymi kirjoitti...

No tuo oli hyvä veto Risalta! Ihan niin kuin kofeiiniton kahvi, pirun pahaa mustaa nestettä ja täysin tehotonta. Itse juon tekemäni marjamehut pääosin kesähelteillä ja talvisin hoidan mahdolliset flunssani punaviinillä. Punaviini kohtuullisesti nautittuna tekee sairastamisen siedettävämmäksi, joskus myös rentouttavammaksi, sillä sairastaminen tuppaa työssäkävijää väkisinkin ressaamaan. Mutta nämähän nyt on ihan tyylikysymyksiä...
Tero

Heidi kirjoitti...

Osa viininautintoa on kuitenkin se alkoholi, joka maistuu lopulta aika hyvältä.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo Doris muuten saattaa olla hyvä lanttinki (vaikka Lasoliin). Ihan vinkiksi :D

T: Lenni