sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

I like boring things

Kävin aamiaisella ja odottelen lähtöä. Suomalaiset tunnistaa puhumattomuudesta ja kivettyneestä ilmeestä. Iäkäs ruotsalainen pariskunta skoolaili kuohuviinillä ja hymyili toisilleen. Me suomalaiset nautimme kuohuviinin kuin pakollisen lääkkeen, joka auttaa meitä puhumaan toisillemme.

Vuokrasin eilen polkupyörän. Pyöräily on savolaisiin mäkisiin maastoihin tottuneelle helppoa. Ajoin monta kilometriä hyväkuntoista reittiä, joka seurasi meren rantaa. Pyörätien lopusta löytyi ranta, jossa makoili vain virolaisia.

Kävin taidemuseossa, joka sijaitsee remontin tarpeessa olevassa 70-luvun talossa. Esillä oli näyttely miehestä ja naisesta, joka on ehkä hieman kulunut aihe. Töitä oli mm. islantilaisilta ja ruotsalaisilta taiteilijoilta. Ruotsalaisen taiteilijan töissä otettiin kantaa naisten ympärileikkauksiin ja teoksiin oli liimattu Victorian ja Danielin kuvia. Kahvi ja leivos maksoivat taidemuseon kahvilassa 1.50.

Toisessa museossa olisi ollut esillä näyttely Andy Warholin filmeistä, sinne en enää jaksanut mennä. Mainoksessa siteerattiin Warholia "I like boring things". Niin minäkin.Ei kommentteja: