sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Teorbi

Luulin jo nähneeni kaiken, mutta tämän sain vielä kokea: ystävän mökillä avaamassamme valkoviinipullossa oli lasikorkki. Hieno unkarilainen innovaatio.

Kuuntelimme Sastamalan Pyhän Marian kirkossa italialaista yhtyettä nimeltään Fantazyas. Yhtye lauloi kauniisti 1600-luvun alun musiikkia, Monteverdiä ja muuta sellaista. Harmaatukkainen mies soitti kielisoitinta, jonka nimi oli teorbi. Soitin näytti siltä kuin olisi äkillisesti venähtänyt liikaa pituutta.

Musiikkiin oli välillä hankala keskittyä, sillä kirkonpenkit olivat kapeat ja kovat. Mikä on synnintunnon herättelyn kannalta suotavaa ei välttämättä lisää musiikkinautintoa.

Yleisö koostui paljolti ikäihmisistä ja paria heistä kannettiin jalat edellä ulos kirkosta jo ennen väliaikaa. Sastamala Gregoriana- tapahtuman konsertti vaikutti olevan samalla jonkinlainen Marimekon ja Nanson vaatteiden käyttäjien kokoontuminen.  

 

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sain ystävältäni vinkin; älä pukeudu koskaan Marimekkoon Kuhmon Kamarimusiikkiin! Lienee samanlainen kokoontuminen.

Hoo Moilanen kirjoitti...

Oho, oikeinko lasarettiin joutuivat?

Viime kesänä olin kerran - ensimmäisen - ko. tapahtuman tiimoilta kirkonpenkissä ja aika tuskaa oli istuminen. Ehkä tuollaiset penkit on suunniteltu siihen aikaan, jolloin ihmiset kuolivat nuorena.