lauantai 30. heinäkuuta 2016

Virolaiset hyttyset

Bussissa Tampereelta Helsinkiin puhelias bussikuski kuulutti, että bussin ikkunasta näkyvä pitkä kiviaita on maksanut 1.5 miljoonaa euroa ja näytti missä paikassa kahdeksan autoa kolaroi jokin aika sitten. Joimme kahvit Tiiriön ABC:llä. Tallinnasta Pärnuun pääsisi kuulemma halpabussilla kahdella eurolla.

Pärnu on inhottavan romanttinen paikka. Tänne kannattaisi tulla häämatkalle. Pittoreskeja taloja ja valtavia puistoja. Kaikki ihmiset ovat kotoisin Pirkkalasta, Valkeakoskelta ja Nokialta tai korkeintaan Göteborgista.

Kävin neukkuaikaisen näköisessä kahvilassa, jossa myytiin pieniä tomusokerissa kieriteltyjä munkkeja. Pyysin yhden munkin. Kahvilatyönekijä katsoi minua jotenkin moittivasti, joten pyysin kaksi. Huomasin, että paikalliset ostivat vähintään kahdeksan. Mukavan rasvaisia leivonnaisia.

Illalla kävelin rannalla, joka näytti iltavalossa kauniilta. Näin viehättäviä hotelleja, omani muistuttaa Anttilan tavarataloa. Join hotellin pihalla oluen ja huomasin, että paikalliset hyttyset ovat kiukkuisia.

Ei kommentteja: