lauantai 2. heinäkuuta 2016

Ulkonäkö

Istun junassa matkalla Saloon. Lippu maksoi vain 25 euroa, kun se joskus maksoi kuusikymppiä. Saattaapa vielä olla niinkin, että juna on ajoissa. Lähti muuten tismalleen aikataulussa tosin nyt se iski jarrut pohjaan, no nyt jatketaan kohti Turkua, josta vaihdan Saloon menevään kulkuvälineeseen ja Salosta siirryn autokyydillä mökille. Viimeinen osuus pelottaa, sillä 85-vuotias isäni ajaa kuin juuri ajokortin hankkinut nuori mies.

Luin aamun Hesarista erilaisten kauneuskirurgisten toimenpiteiden suosion kasvusta. Nuoret naiset haluavat pulleammat huulet, korkeammat poskipäät ja kookkaamman rintavarustuksen. Töröhuulien viehätystä en ymmärrä, sillä ne näyttävät koomisilta. Jonkun nokkaeläimen suulta. Toimenpiteitä tarjotaan nykyään osamaksulla.

Nuorten naisten ulkonäköpaineet ovat nousseet. Kun olin nuori, kukaan ei ollut ulkonäköönsä täysin tyytyväinen, mutta se oli jotakin, jolle ei voinut mitään. Harjasin toki valkoisiin ripsiini Arcancil tai Filmstar maskaraa. Hankin itselleni Mini Vogue permanentin, joka vanhensi 30 vuotta.

Kaikki luokkakaverit olivat laihoja, eikä kukaan järkevä urheillut. Syötiin sitä mitä koulussa ja kotona oli tarjolla. Kuntosalit olivat vain painonnostajia varten.

Vaikea sanoa mistä tämä ulkonäön korostuminen johtuu. Televisiosta, netistä, alamittaisille suunnatuista naistenlehdistä vai meistä aikuisista. Ruma ja lihava kelpaa vain koomisiin elokuvarooleihin vaikka olisi kuinka hyvä näyttelijä. Vanha naisnäyttelijä sopii näyttämön nurkkaan esittämään kuuroa mummoa.

Meillä kotona on perinteisesti kommentoitu ihmisiä seuraavaan tapaan "Onpa se lihonut", "Se oli laihtunut!" ja "Kylläpä se oli vanhentunut".

Jos äiti ei ole tyytyväinen ulkonäköönsä, niin voiko tytärkään olla sitä?

8 kommenttia:

Timo Lampi kirjoitti...

Kaikki jotka sinut ovat nähneet tietävät sun kauneuden. Hetken päästä nimesi on "kaikkien" huulilla ja kuvasi tulostetaan ja painetaan nastalla huussin seinään, ainakin.

bert kirjoitti...

Voi, tosin se vaatii tietyn emansipoitumisen. Oma äitini morkkaa samaan savolaishenkeen itseään ja muita ja vahtii vielä 87-vuotiaan mummonkin kiloja, mutta itse olen löytänyt oman (tuhdin) kehoni kanssa rauhan joskus lähempänä kolmeakymmentä. Sekös äitiä tosin vituttaa.

Hoo Moilanen kirjoitti...

Nykyään saa junalippuja tosi halvalla. Olin alkuviikolla pari päivää Ystävyyden majatalossa ja junaliput Tampereelta Saloon maksoivat 14,30 per suunta. Äsken ostin huomiselle lipun Orivedelle, 3 euroa.

Niinpä niin. Äidin viihtyminen omassa kehossaan luo pohjan tyttären terveelle kehonkuvalle.

RK kirjoitti...

Telkkarissa alkaa olla jo niin paljon täytettyjä huulia, että olen alkanut tunnistaa ne maltillisimmatkin! Kun henkilö näyttää siltä, että olisi juuri tullut hammaslääkäriltä, eli ylähuuli on hieman veltto ja turpea kuin hammaspuudutuksen ja kovakouraisen roplailun jäljiltä, niin tiedän jo, että mitä ilmeisimmin kyse onkin huulitäytteestä. Juuri äsken televisiossa näytettiin bloggaajaa, jonka huulessa huomasin tuon hammaslääkäriefektin, kävin tarkistamassa netissä olinko oikeassa, ja kyllä, huulitäyte oli laitettu.

Heidi kirjoitti...

Höpsis

Heidi kirjoitti...

Tuo höpsis oli tarkoitettu Timo L:n kommenttiin vastaukseksi.

Heidi kirjoitti...

Tyytymättömyys siirtyy sukupolvelta toiselle, mutta nyt sitä on opittu hyödynntämään kaupallisesti.

Marjatta Mentula kirjoitti...

Nokkaeläimen suu on mainio vertaus täyteaineilla tursutetuille huulille. Miten ne voivat pitää sellaisia kauniina. Ihan kuin joku olisi motannut! Joillekin noita töröjä laitetaan, ja sitten on niitä, joilla ei ole varaa toimenpitesiin, mutta keskittyvät jännittämään huuliaan epänormaalisti saadakseen aikaan saman efektin.