torstai 7. heinäkuuta 2016

Ikaalisten takana

Susanna Haavisto ja Anna-Mari Kähärä esiintyivät eilen tallin ylisillä pienessä sympaattisessa Satahäme soi -tapahtumassa. Kähärä on musiikin moniosaaja (säveltäjä ja muusikko) ja Haavisto sympaattinen laulujen tulkitsija.

Miksi keski-ikäiset (Haavisto on syntynyt 1957) naisartistit puhuvat niin paljon vanhenemisesta? Suurin osa Haaviston välispiikeistä käsitteli tätä aihetta. Vaikea kuvitella Hectorin vitsailevan vanhenevasta vartalostaan tai naamastaan. Ehkä naisten ikääntyminen on jotenkin yhtäkkisempää. Nainen ei kertakaikkiaan ole enää fertiili eikä vastakkaisen sukupuolen mieleinen tietyn iän jälkeen. Niinistö voi löytää nuoren vaimon, mutta Halonen ei nuorta miestä. Kirjoitan nyt heteroyleistyksellä, mutta homoyhteisö lie samantapainen.

Esityksessä oli mukana myös mies, joka soitti haitaria, joka on lopulta ihana soitin, vaikka nuorena en siitä pitänytkään. Yleisö koostui keski-ikäisistä naisista, kuten on tapana. Tänään festivaaleilla esiintyisi Peraini ja Parisien (ranskalaista jatsia), lauantaina Farmers market (norjalainen bändi) ja monet suomalaiset artistit. Monet pienet kesätapahtumat ovat kiinnostavia. Tosin niihin osallistumisella ei voi kehuskella kuten Porin jazzilla tai Flow-festivaaleilla.

Vaikka olemme vanhoja, niin kuten Susanna Haavisto lauloi: joka tytöllä on siivet kantapäissä.


8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Patti Smith esiintyy sunnuntaina Ruisrockissa. Epäilen, ettei Patti laula vanhenemisesta? Harmillista, en pääse kuuntelemaan.

Heidi kirjoitti...

Olen nähnyt ja kuullut Patti Smithiä lavalla, eikä hän puhunut rypyistään tai jenkkakahvoistaan (jälkimmäisiä tuskin on.

Heidi kirjoitti...

Upea tyyppi. Signeeraa kirjojaan Turussa Sammakon kirjakaupassa.

Anonyymi kirjoitti...

Siis vieläkin harmillisempaa! Ihan kakaroita aivan loppusuoralla. Aloitin samaan aikaan Caitlin Moranin Näin minusta tuli tyttö. Sielläkin Patti tuli vastaan. En muista koska viimeksi olisin nauranut ääneen kirjaa lukiessani. Caitlin onnistui siinä.

Marjatta Mentula kirjoitti...

Eiköhän meidän naisten ole aika sanoa "hui hai" vanhenemisen selittelylle!

Minusta vanhojen naisten pitää ottaa kauneutensa haltuun ilman nuorten matkimista. Vanhuudessa on oma kauneutensa.
Olen googlannut kuvia vanhoista malleista, mm. kuusikymppinen Yazemeenah Rossi esiintyy uimapukukuvissa kauniisti, vaivattoman oloisesti eikä työnnä takapuoltaan ja rinnuksiaan pystyyn - ja huulia törölleen - kuten nuoret naiset alusvaate- ja uimapukukuvissa. Milloinkahan tuo pornoilutyyli muuten yleistyi muotikuvissa?

Patti Smith on hyvä tyyppi. Tunnen vain kirjasta ja kuvista. Moranin kirja pitäis lukea!

Hoo Moilanen kirjoitti...

Marjatta, niiiiiiiin täyttä asiaa kommenttisi! Peukku!

Heidi kirjoitti...

Varasin kirjastosta äsken Caitlin Moranin kirjan.

Anonyymi kirjoitti...

Täytän tammikuussa 60. Sunnuntaina, kun hilluin Neil Youngin keikalla, mietin sekunnin murto-osan ikääni. Tai ehkä enemmänkin Neilin ikää. Hän on 70. Mutta hän onkin mies. Taas palattiin Pattiin. Robert Mapplethorpen näyttely Kiasmassa oli upea!