sunnuntai 4. helmikuuta 2018

Blondi saksikäsi Edward

Kävin eilen kaverin luona saunomassa, enkä viitsinyt föönata hiuksiani, joten näytän tänään ihan körttiläiseltä. Talvi ei ole hiusten parasta aikaa.

Sovitin yhtenä päivänä kaupassa villapaitaa, josta olisi saanut 70 prosenttia alennusta. Kun puin paidan päälleni, nousiva hiukseni pystyyn niin, että näytin blondilta saksikäsi Edwardilta, jolta en nyt erityisemmin haluaisi näyttää. Hihittelin yksikseni sovituskopissa ja taltutin tottelemattomat hiukseni pipolla. Myyjä kysyi "Sopiko paita?", jolloin kerroin, miten hiukseni käyttäytyivät. Myyjä piti todennäköisesti minua hieman outona.

Poistin eilen Sanajahti-pelin padiltani, sillä siihen kului liikaa aikaa. Tänään kärvistelen hankalissa vieroitusoireissa, mutta eiköhän tästä selvitä.

Kävin perjantaina kolmen runoilijan yhteisjulkkareissa. Fiksuja naisia ja hienoja kirjoja. Kirjakauppatilaisuuden jälkeen kävimme pubissa ja tulin taas huomaamaan, että juoppokirjailija myytti on potaskaa. Joimme yhdet juomat ja lähdimme kotiin.

Juttelin kolme romaania ja yhden novellikokoelman julkaisseen kirjailijan kanssa. Hänellä on myös toinen ammatti ja hän oli sitä mieltä, että on hyvä tehdä muutakin kuin kirjoittaa. Kirjoittaminen säilyy rennompana, nautittavampana, enemmän intohimona kuin työnä.

Luulin, että osaan käyttää tekstinkäsittelyohjelmaa, mutta sain sihteerintaitoja omaavalta kirjoitusystävältä hyviä neuvoja, joilla tein kässäristäni oikean kirjan näköisen. Sivuja siinä on vielä liian vähän ja muutenkin se vaatii vielä paljon työtä.  Kaiken lisäksi se on ihan paska.

2 kommenttia:

Merja kirjoitti...

Ei ole mikään niin kuin ennen. Olen lukenut luultavasti kaiken, mitä Pentti Saarikoskesta on kirjoitettu ja lisäksi olin töissä samaan aikaan siinä sairaalassa, jossa hän kuoli alkoholin käytön seuraamuksiin. Hän oli kyllä juoppo, vaikka kirjoittikin hyvin. Hänen elämänsäkin oli kaunokirjallinen teos.

Timo Lampi ☺ kirjoitti...

Sittenhän uusi tuotos on hyvällä mallilla jos se tuntuu paskalta. Kirjoita, äläkä lue. :)