sunnuntai 25. helmikuuta 2018

Pissutarina

Istuin Tallipihan kahvilassa kahvilla ja korvapuustilla, kun sisään saapui mies ja nainen ulkoiluvaatteissaan. Naisella oli pieni koira repussa vatsansa päällä. Pariskunta ihaili kahvilaa ja tilasi salaattia, myyjät ihailivat piskiä, joka oli kuulemma puolitoistavuotias. Koira sai koirankeksiä ja mies ja nainen salaattinsa. Hauvalle lässytettiin, lässytykseen osallistuivat koiranomistajat ja kahvilahenkilökunta. Mies nousi pystyyn ja katsoi piskiä.

 "Isi lähtee pissalle. Isi käy vaan pissalla", mies sanoi koiralle.
 "Mä käyn pissalla", mies sanoi naiselle.

Mies tuli takaisin. Nappasi koiran hihnaan ja sanoi:
 "Mennäänks käymään pissulla?"
 "Mennään pissulle", mies vielä toisti.

Mies palasi ulkoa.
 "Tuliko", nainen kysyi.
 "Tuli pissu", mies vastasi.

10 kommenttia:

Marjatta Mentula kirjoitti...

Voihan pissat ja pissut! Pienet lapset ja pienet eläimet tekevät ihmisistä sössöttäjiä. Sekä äänen sävy että sanasto muuttuvat joillain uskomattoman paljon.

Marjatta Mentula kirjoitti...

Positiivista se, että mies vaimolleen puhuessaan ei käyttänyt itsestään sanaa isi.

Irja kirjoitti...

Me lemmikkien omistajat vaikutamme monesti aika pöhköiltä, lässytämme lemmikille kuin pikku lapselle, joka se meille tavallaan onkin ystävän ja kaverin ohella. Eläin tottuu lässytykseen tai pikemminkin sietää sitä! vaikka monesti ilmeet ovat kyllä paljon puhuvia:)Yhtä hyvin tykkäävät järkipuheestakin, mut parempi silti lässytys kuin huono kohtelu, parempi hentomielisyys kuin julmuus (Lapsillehan ei muuten saakaan enää lässyttää, koska se vaikuttaa puheen kehitykseen)

Anonyymi kirjoitti...

Heidi,kiitos näistä hykerryttävän tarkoista huomioista ja kielikuvista,ilo lukea..

Heidi kirjoitti...

Raportoin tositilannetta.

Marjatta Mentula kirjoitti...

Irja, olen myös lukenut, että vaistomainen äänensävyn muutos korkeammaksi vauvalle puhuttaessa onkin tarkoituksenmukaista. Vauva ei heti kuule hyvin matalia ääniä, mutta lirkutuksen kuulee.

Poikani lähetti matkalta videon, jossa taapero juoksentelee rantavedessä ja taustalta kuuluu hänen, yleensä niin möreä-äänisen miehen, sirkutus "Varovasti, varovasti". Oli huomannut hauskan yksityiskohdan itsekin, koska mainitsi viestissä, että bonuksena tässä saatte minun kimitykseni.

Anonyymi kirjoitti...

Lapseni kun olivat pieniä ja piti höpöttää siitä veskissäkäynnistä, emme oikein mielellämme käyttäneet sanaa pisu/pissalle täällä Ruotsissa yleisillä paikoilla. Sekun merkitsee vähän karkeempaa sanomista eli k..i/k.....e ruotsiksi. Ruotsiksi puhutaan kauniisti -att kissa-, joka tarkoittaa pissata.
Hauskaa oli, että ruotsin kielisille oppilailleni jäi suomen kielen sana kissa (en katt) heti mieleen.

//Eija

Puskissa kirjoitti...

Vain Suomessa ilmoitetaan koko seurueelle, että ollaan menossa pissalle tms asioille vessaan, ihan kuin ketään kiinnostaisi.

Anonyymi kirjoitti...

Ihan loistavaa tekstiä!
Suomessa (ja ehkä muuallakin, en tiedä) on jo useampana vuonna kilpailtu Koirille lässytämisen MM -kisoissa. Supersuosittu laji myös ns. amatööripiireissä.

Heidi kirjoitti...

Pissajutut herättävät näköjään keskustelua.