tiistai 6. helmikuuta 2018

Malli-isä

Välillä mietin mistä kirjottaisin, toisinaan en edes mieti, kirjoitan vaan. Aiheita ei ole saatavilla yhtä helposti kuin Runebergin torttuja viime päivinä. Kyseiset leivonnaiset ovat yliarvostettuja.

Löysin korppujauhoista toukkia, joita en uskaltanut tutkia kovin tarkkaan vaan kippasin jauhot biojätteisiin. En tiedä mitä vuosikertaa tuote oli, sillä olin siirtänyt alkuperäisen pakkauksen sisällön muoviseen rasiaan. Tulipahan siivottua laatikko, jossa säilytän ns. kuiva-aineita.

Sain positiivista palautetta uuden käsikirjoitukseni alusta henkilöltä, jonka mielipidettä arvostan.

Joku ihan vieras tyyppi oli viime viikolla kysellyt minua työpaikaltani saadakseen kirjaansa signeerauksen. Allekirjoitukseni on aiemminkin ollut ihan kovaa valuuttaa, mutta muista syistä.

Kävin perinteisellä Pyynikkilenkilläni kahvilla, munkilla ja pistäydyin näkötornin kahvilan vessassa. Vedin kyllä alushousut, sukkahousut ja lenkkihousut ylös, mutta en muistanut, pitkiä urheilukalsareita. Kävelin  kuin vaipoissa kunnes katsojia ei näkynyt ja sain vedettyä myös kalsarit vyötärölleni. Pakkasella vaatetus koostuu monista irtonaisista osista, joita kaikkia ei välttämättä edes muista pukeneensa.

Jörn Donner on puhunut Hesarin kuukausiliitteessä ikävästi jälkeläisistään,  joista osan hän on luokitellut ikäänkuin kakkoslaatuisiksi ja muutaman epätoivotuiksi ihan muuten vaan. Tämä on herättänyt pahennusta somessa. Ymmärrän, että se on loukkaavaa hylättyjen lasten kannalta. Onhan puhe melko suoraa ja karua, mutta ei moinen hylkääminen ihan tavatonta ole.

Lehdessä  haastateltiin ensin Rafael Donneria, joka kertoi isästään Jörn Donnerista ja sen jälkeen haastateltiin Jörn Donneria, joka kertoi Jörn Donnerista vaikka hänen olisi pitänyt vuorostaan puhua Rafael Donnerista.

Jörn Donnerin tapaiset miehet ovat jotenkin kiehtovia, mutta isinä he ovat riskisijoituksia. 

4 kommenttia:

Marjatta Mentula kirjoitti...

Vaipoissakävelytilanne saa nauramaan katketakseen.

Donner on outo tyyppi, vetää vielä mutkia suoraksi näyttääkseen pahemmalta kuin on (tekee fiktiota elämästään?). Meri Vennamo, vaimo nro 2, kertoi josssain nettisivuilla, että ei se noin mennyt, että tämä tytär, Jörnin mukaan vahinkolapsi, jonka hautajaisiin isä ei mennyt, oli ollut pitkiäkin aikoja isänsä luona lomilla.

Leena Laurila kirjoitti...

Kun ei ole muuten somessa, muuten kun blogin kautta, on hassua kuulla jostain radiosta tai Ylen sivuilta, että joku on herättänyt kuohuntaa somessa. Kuten nyt tämä Donnerin isä & poika haastattelu. Donner vaikuttaa provosoivan aina, hän ei todellakaan yritä miellyttää ketään. Jutussa kävi ilmi, että noiden 'unohtamiensa' lasten äidilläkin oli paljon vaikutusta hänen ja lasten suhteeseen.

Minusta taas Runebergin päivä voitaisiin vaihtaa Runebergin tortun päiväksi.

Merja kirjoitti...

Roman Schatz sanoi radiossa, että hra Runeberg on kuuluisa runoistaan ja rva Runeberg tortustaan. Minua nauratti hillittömästi.

Marjatta Mentula kirjoitti...

Torttu on uuden tiedon mukaan erään leipurimestarin kehittelemä, joten kunnia ei kuulu kummallekaan, ei Fredrikalle eikä Johon Ludvigille.