torstai 7. helmikuuta 2019

En ole kovin aggressiivinen

Kirjoitin renessanssin toistuvasti liian vähillä ässillä kuten anonyymi ystävällisesti huomautti. Seuraavaksi jätin aggressiivisesta toisen g-kirjaimen pois. Agressiivinen kuulostaa jotenkin vähemmän aggressiiviselta. Onneksi menen pian barokin enkä renessanssin taidetta käsittelevälle kurssille.

Kirjoittaminen on muutenkin vaikeaa. Sanoin viidassa, että haluan huvittaa ihmisiä. Nyt se ei enää onnistukaan yhtä helposti. Itselleen ei voi mitään. Kerttu-kissan lohkaisut on lohkaistu ja olen etääntynyt kissojen ajatuksista.  Pelkään, etten enää osaa kirjoittaa ja moni on varmaan sitä mieltä, etten ole koskaan osannutkaan.

Eilen vietettiin saamelaisten päivää. Tiesittekö, että Suomessa puhutaan kolmea saamelaisten kieltä? Minä en tiennyt. Pohjoissaame on kielistä suurin ja muut ovat inarinsaame ja koltansaame. Saamea puhutaan Suomen lisäksi Norjassa ja Ruotsissa. Kissa on pohjoissaameksi bus'sa tai gahttu (a-kirjainten päälle olisi pitänyt viskata sellainen hattu, jota en osannut naputella).

Luokkakaverini L tulee viikonlopuksi kylään ja menemme lauantaina toisen luokkakaverin luo. Sunnuntaina teatteriin. Pitää levätä, että selviää viikonlopusta ehjänä. 

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kun menee Ivalon S-markettiin, asiakasta tervehditään ulko-ovessa kaikilla kolmella Suomessa puhutulla saamen kielellä.

Saamea puhutaan myös itärajan takana - ja kirjoitetaankin, kyrillisillä aakkosilla vieläpä. Sikäläinen kieli on nimeltään kiltinänsaame Kuolan niemimaalla sijaitsevan Kiltinän saaren mukaan.