tiistai 5. helmikuuta 2019

Paskin pyöräilypäivä

Heikki Kännö voitti (tai sai, sillä tämä ei ole mäkihyppyä)  Runeberg palkinnon romaanillaan Sömnö. Kännö kertoi, että kerran vastaan kävellyt taapero osoitti häntä ja sanoi äidilleen "Katso äiti, tonttu". Heikki Kännöllä on mahtava punainen parta ja hurjasti ahkeruutta ja lahjakkuutta.

Tänään oli vuoden paskin pyöräilykeli. Välillä polkupyörä tärisi niin, että perna ja maksa vaihtoivat paikkaa, välillä pyörät sutivat tyhjää.

Huomenna päätetään onko pirkanmaalaisten kirjailijoiden yhdistys edelleen nimeltään Pirkkalaiskirjailijat vai vaihdetaanko nimeä, jolloin yhdistyksestä tulisi Tampereen kirjailijat. Pirkkalaiskirjailijat on siitä ongelmallinen nimi, että se yhdistetään Pirkkalaan. Ei minulla ole mitään Pirkkalaa vastaan, mutta haluaisin silti ne Tampereen kirjailijat. Nimiasia on herättänyt niin suuria tunteita, että tahdon ehdottomasti osallistua kokoukseen vaikka suunnittelin alkuun valtakirjan toimittamista äänestystä varten.

Kirjailijayhdistyksillä on monenlaisia kummallisia nimiä, kuten Kirjoittajayhdistys Paltta ry, Pohjois-Savon kirjallinen yhdistys Vestäjät ry,  Manuscript -63 ry ja Kirjallisuusyhdistys Kirja-Varkaus ry. Löytyy niitä tavallisia Kainuun, Keski-Suomen ja Espoon kirjailijoitakin.

Varaan jatkuvasti kirjastosta kirjoja, jotka sitten tulevat jostain käsittämättömästä syystä samaan aikaan.  En keksi järkevää selitystä ilmiölle. Tänään sain ilmoituksen kolmesta varaamastani kirjasta. Ne pitäisi ehtiä lukea kuukauden sisällä, sillä niitä monet muutkin havittelevat.
Ei kommentteja: