keskiviikko 13. helmikuuta 2019

Sinappikaali

Kävin lääkeinformaatiolounaalla. Siellä ei saa syödä rauhassa vaan joutuu katselemaan käyriä. On pakko ihmetellä lääke-edustajien siististi leikattuja hiuksia ja huoliteltua meikkiä. Ei ole ilmaista lounasta.

Tänään melkein tukehduin rucolan lehteen informaatiolounaalla. Luulin, että kalanruoto oli takertunut kurkkuuni, nousin pöydästä, kaoin hetken, jolloin sitkeä salaatinlehti kipusi hieman ylöspäin, yökkäilin ja kaivoin rucolan kurkustani sormillani. Huoliteltu lääke-edustaja ojensi roskista minua kohti käsivarsi suorana ja pudotin limaisen salaatinlehden mustaan roskapussiin.

Olin ollut niin ahne, etten ollut pilkkonut veitsellä tai purrut sitkeävartista rucolaa vaan yrittänyt niellä kokonaisena. Miettikää minkä muotoinen rucola on, se on kuin tarkoitettu kiinnittymään jonnekin ruoka- ja henkitorven välille. Isäni sanoo aina, että ahneella on paskainen loppu. Isä saattaa olla oikeassa.

Suhteeni rucolaan muuttui kerralla, aiemmin se oli piristävän maukas kasvi mauttoman salaatin joukossa, mutta enää en voi suhtautua siihen positiivisesti. Rucola on muuten suomeksi sinappikaali.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sinappikaali on sympaattinen ristikukkainen.
Jo muinaiset roomalaiset popsivat sitä, koska uskoivat (toivoivat) kasvin kasvattavan sukupuoliviettiä. Samasta syystä se sittemmin Ruotsin valtakunnassa kiellettiin ja kitkettiin pois luostarien puutarhoista - ja mekin täällä pohjolan perukoilla saimme tulla toimeen ilman sinappikaalin rakkaudellisia vaikutuksia.

Serkkuni (lääkäri) aiheutti aikoinaan pienimuotoisen skandaalin vaihtamalla vaimonsa kolmattakymmentä vuotta nuorempaan lääke-esittelijään.
En tiedä, oliko sinappikaalilla mitään osuutta asiaan, mutta hääkuvasta päätellen lääke-esittelijän tukka oli todella hyvin paksu ja kauniisti laitettu.
Nyt serkkuni nuorimmat lapset ovat nuorempia kuin hänen lapsenlapsensa.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Sinappikaali on kaikin puolin hyvä kasvi, noista sukupuoliviettivaikutuksista en ollut tietoinen. Mieslääkärit vaihtavat puolisonsa sairaanhoitajaan tai lääke-esittelijään. Tunnen tosi kivoja miespuolisia lääke-esittelijöitäkin.