perjantai 8. helmikuuta 2019

Kerttu nuku kuuteen, please!

Varoitus, tämän tarinan olen kertonut jo aiemmin. Voitte tarvittaessa ohittaa seuraavan kappaleen.

Elokuvateattereihin on saapunut elokuva hypnotisoija Olliver (kahdella ällällä!) Hawkista, joka oli aikansa suuri julkkis. Hän esiintyi aikoinaan Kuopiossa ja yöpyi hotelli Atlaksessa, jonka ravintolassa eräs samassa rivitalossa asuva mies työskenteli portsarina. Mies pyysi minua ja kaveriani Saria hoitamaan Hawkin lasta. Olimme silloin varmaan jotain viisitoistavuotiaita. Lastenhoito sujui ilman komplikaatioita ja saimme kai palkkaakin. Mietimme, miksei mies yksinkertaisesti hypnotisoinut lastaan. Ehkä lapsukaisen äitikin oli reissussa mukana, siitä minulla ei ole mitään mielikuvaa. Elokuva sai Hesarissa hyvät arvostelut.

Luokkakaverini L on kylässä koko viikonlopun. Nyt hän meni tapaamaan iäkästä tätiään Linnainmaalle.  Elämä muuttuisi, jos asuisi jonkun kanssa. Pitäisi sulkea vessan ovi siellä käydessään.

Kerttu naukui taas puoli kuudelta, ja koska en noussut ylös, se hyppäsi sänkyyni ja taputti poskeani tassullaan. Nyt yritän pitää sitä hereillä, vähän kuin lapsia, silloin kun he meinasivat nukahtaa autoon ja oli pelättävissä epätoivottu virkistyminen ja yöunien siirtyminen.

Kerttu nuku kuuteen, please!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Vähäisen kokemukseni mukaan aamuyöllä/varhaisaamulla nukkuvat kissat ovat sellaisia, jotka eivät juurikaan ole nukkuneet edeltävästä iltapäivästä iltayöhön. Eli ovat olleet ulkona hiirijahdissa tai ovat perheen toiminnoissa koko ajan mukana - siis hereillä - ja sitten ovat saaneet runsaasti syötävää. Kummempaa vinkkiä en osaa sanoa enkä ratkaista, miten saada Kerttu aktivoitua.

Tunnen kyllä myötätuntoa, koska mikään ei aamulla tunnu niin ikävältä kuin liian varhainen herätys!