lauantai 16. maaliskuuta 2019

Käsilaukku

Tampere Filharmonian konsertissa vieressäni istuva mies rapisutti ohjelmalehtistä ja tuoksahti pesemättömälle neulepaidalle. Kun musiikki ja omat ajatukset veivät mennessään, ei noita pieniä riesoja enää huomannut.

Minusta on aina ollut kiva olla nainen. En kuitenkaan hallitse käsilaukkuja, en osaa ostaa niitä ja tunnen itseni jotenkin hölmöksi epäkäytännöllinen rosvomagneetti kädessäni. En edes tiedä miten pientä söpöä laukkua roikotetaan. On kaikkein mukavinta liikkua ilman tuota lisäkettä, joka helposti unohtuu johonkin.

Olen taistellut roiston kanssa käsilaukustani Barcelonassa (laukussani oli huulipuna ja paperinenäliinoja, pankkikortin ja rahat olin piilottanut farkkutakin taskuun). Kun tuo mies yritti viedä omaisuuttani, valtasi minut alkukantainen taistelutahto. Me kiskoimme yhdessä laukkuni hihnaa ja minä lopulta voitin. Oikeastaan rosvo lähti karkuun kun paikalle alkoi ilmaantua porukkaa. Sain pitää nenäliinani ja huulipunani.

Eräs tuttavani kuljettaa mukanaan ravintolapöytään kiinnitettävää käsilaukun pidikettä, johon laukun voi ruokailun ajaksi ripustaa.

Käsilaukkuun kertyy kaikenlaista turhaa, eikä sieltä löydä mitään. Tätä ongelmaa voi korjata käsilaukun organisoijalla, josta löytyy lokero kaikelle. Kun käsilaukkua penkoo, lentää sieltä vieläkin lattialle pari tamponia. 

Konsertin väliajalla katselin pikkuisen jo kuivahtaneita kausikorttinaisia, joiden käsistä roikkui kalliin näköinen laukku ja mietin, että mitä he niissä kuljettavat. Laukkua roikotetaan käsi suorana, laukun hihna asetetaan kyynärtaipeeseen tai laukkua puristetaan kainalossa. Aina se on tiellä.

Ei kommentteja: