maanantai 11. kesäkuuta 2012

Asiaa hampaiden vierestä

Avatessani silmäni näin jotain pyöreää, harmaata ja karvaista. Luulin unisen hetken omistavani karvareuhkan, joka oli jostain kumman syystä pudonnut sänkyyni. Siitä ei ollut kyse, vaan Kerttu nukkui tyynylläni.Olen tehnyt perustavanlaatuisen virheen päästäessäni tuon otuksen makuuhuoneeseeni. Kissa herää aina heti vaikka yrittäisin kuinka hiljaa ojentaa kätöseni kohti puhelinta (tarkistan FB:n heti herättyäni).

Lomamatkalla kaikki kehuskelivat FB- vastenmielisyydellään. "Minulla ei ole aikaa" (Minulla on elämä, toisin kuin sinulla) "Soitan mieluummin ihmisille, kuin roikun koneella" (Soitatko ihan oikeasti?) "En halua paljastaa mitään elämästäni" (Minä taas kokeilen sen paljastamisen ja huijaamisen rajoja jatkuvasti).

Töissä minua ilahdutti henkilökunnan spontaani sähköpostimielenosoitus tyystin epäonnistunutta potilastietojärjestelmää kohtaan. Kapina kiellettiin, sillä sähköpostit tukkeutuivat. Ensimmäistä kertaa minua ei harmittanut vaikka postilaatikkoon oli kertynyt kymmeniä vihaista ja ironisia viestejä.

Töiden  jälkeen kävin suuhygienistin vastaanotolla. Istuin suu ammollani, kun mies kertoi  juoksuharrastuksestaan (suuhygienisti on maratonhullu). Päätin, että jos tästä hengissä selviän, niin ostan jäätelön. En kuollut tylsyyteen leuat jäykistyneinä (no ei ne jutut niin tylsiä olleet, mutta kuulen jonkun variaation aiheesta taas puolen vuoden kuluttua). Se metalli-instrumentin repivä ääni suussa on inha. Entä jos se ääni viiltää myös tuon miehen korvia. Jospa mies haluaisi puhua vaikkapa Kai Niemisen runoista, mutta arvelee, etten ole riittävän sivistynyt. Mies siveli hampaitteni pinnalle fluoria. Pitikö hampaat nyt pestä illalla vai ei?

Ostin jäätelön. Istuin tuolille kioskin viereen. Nuori jäätelömyyjä sulki myyntiluukun ja kopperon oven, huusi asiakkaille palaavansa pian, ylitti kadun ja katosi kirjaston ovesta. Pian hän taas juoksi takaisin. Kävi reppana varmaan vessassa.

Miksi muuten on paljon helpompi tietää mitä ei halua kuin mitä haluaa? Kävin kirjastossa ja tiesin oitis, etten halua lainata Pekka Puskan elämänkertaa "Pekka Puska -terveystohtori", mutta vei pitkään ennenkuin osasin päättää minkä kirjan ottaisin. Esimerkiksi Tapani Kiminkisen tuotanto minun on helppo ohittaa. En tosin tiedä mitä kaikkea menetän. Elämäni voisi saada tyystin uuden raikkaan suunnan, jos vaivautuisin lukemaan ansiokkaan teoksen "Pekka Puska -terveystohtori".

Olen saanut yhden uuden lukijan. Lukijalista näkyy joissain selaimissa, toisissa sitten taas ei. Pidin enemmän blogini aiemmasta ulkoasusta, saa nähdä löydänkö vanhan mallin vielä jostain.

5 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Ainakin tämän kirjoituksen kommenteissa on keskusteltu samasta lukijat-gadgetin ongelmasta ja siellä on joku ratkaisukin löydetty:
http://villahedda.blogspot.fi/2012/06/missing-white.html

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Toimii! Muutin samalla blogin osoitteen. Ehkäpäjoku ei enää löydä sitä, mutta ei voi mitään.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Sitten hävisi blogilista, palasin vanhaan osoitteeseen ja nyt kaikki listat näkyvät!

Arttorius kirjoitti...

Täällä uusi lukija, hei.

Selaan useimmiten blogeja kännykällä, tästä katsottuna lukija-kilke on ollut paikallaan koko ajan.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Tere tulemas uusi lukija!

Kiitos Tiina hyvästä vikistä!

Jo kaksi huutomerkkiä. Yleensä en niitä käytä.